Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '07

 
Kategori
Mizah
 

Alt dişlerim ağreyo, üst dişlerim zıngıldeyo

Alt dişlerim ağreyo, üst dişlerim zıngıldeyo
 

Dişlerinize nasıl bakıyorsunuz günde 2 defa fırçalaya biliyormusunuz peki? 6 ayda bir diş hekimine gidiyor musunuz? eğer küçük bir çocuğunuz varsa dişlerini fırçalamayı öğrendimi? Arkadaşım kızına dişlerini fırçalatmayı öğretirken kızının nerdeyse 1 kutu diş macunu yediğini ama şimdi düzenli olarak dişlerini fırçaladığını söylemişti.

Benim çalıştığım kurum sağlık kuruluşu, dişlerine önem vermeyen insanların çok çeşitli olarak hastanemize başvuralarını mizahi bir yönden anlatmak istiyorum.

ÇOK BİLEN VE ÇOK YANILANLAR: Bu gruptaki hastalarımız dişlerine kolonya, alkol, karanfil, sarımsak, vb.şeyleri dişlerine koyarlar, dişlerini çamaşır suyu ve benzeri temizlik malzemeleriyle temizlemeye çalışanlarda sayısı hiç küçümsenemez .

*Çok sarımsak kokan hastalar

* Kolonyadan dolayı dişleri daha hızlı çürüyen hastalar

*Hiç bir zaman dişlerini fırçalamamış ve dişleri küflenme noktasına gelen hastalar.

ve bunları daha fazla örneklendirebiliriz. Atalarımızın dediği gibi evini temiz tut misafir gelir .bedenini temiz tut ölüm gelir.

Hastaneye 60-65 yaşlarında köyde yaşayan ve okuma yazması olmayan çok tatlı dilli bir teyze geldi, bize diş hekimini sordu ve kendisini anlatmaya başladı: 1 haftadır dişlerinin ağrıdığını oğlununda işlerinin yeni bittiğini ve şimdi hastaneye geldiğini söylüyor arkadaşlarımızdan birisi hangi dişlerin ağrıyor teyze diye sorduğunda; teyze ağzını açtı ve ağzında toplam 5 tane dişi olan teyze aynen şunu söyledi

- Kızım ''ALT DİŞLERİM AĞREYO, ÜST DİŞLERİM ZINGILDEYO'' dedi .Teyzenin dişleri çekildi, oğlu teyzenin dişlerini yaptırdı.

Sevgiyle Kalın Havva

 
Toplam blog
: 41
: 1831
Kayıt tarihi
: 26.12.06
 
 

hayattttt  ..