Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '11

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Altın için sözler

Altın için sözler
 

ALTIN KRİZLERDE ÖZGÜRLÜK SAĞLAR


Aşağıda son yılların ve gelecek yılların en önemli yatırım alanı olan ve olacak olan ALTIN ile ilgili özlü sözler kuluğınıza küpe olsun diye dikkatlerinize sunulmaktadır. 

"ALTIN KRALLARIN, GÜMÜŞ CENTİLMENLERİN, TAKAS KÖYLÜLERİN, KAĞIT PARA İSE KÖLELERİN PARASIDIR" 

Norm Franz 

Sör Peter Tapsell'in zamanın şansölyelerinden Gordon Brown'un İngiltere altın stoğunun önemli bir bölümünü satma planı sırasında (YAKLAŞIK 315 TON ALTIN 275$/ONS) 1999 yılında muhalefet adına yaptığı konuşmadan bir kısım; 

"Altını böylesine özel, görüntüsünü cazibeli yapan ana tema neredeyse yok edilemez yani sonsuz oluşudur. Bakan herhalde güzel olduğu konusunda da aynı fikirde olacaktır. "Altın kadar iyi" deyimi tüm zamanların en uzun süreli sloganlarından biridir . Bilim adamları, koyunu kopyalıyabilir ve belki insanı da kopyalayabilecekler ama 10.000 yıldan uzun süredir altını kopyalamaktan hala çok uzaktalar. Şansölye Gordon Brown , simyager taşının yeni bir yolunu keşfettiğini sanabilir, fakat onun dolarları, yenleri ve eurosu kriz zamanlarında asla parlamayacak ve altın için yapılan hata asla düzelmeyecek. 

Sir Peter Tapsell 

Hatalı yönetilen ulusların ilk çare umudu döviz enflasyonu, ikincisi savaştır. Her ikiside geçici refah ve kalıcı yıkım getirir. Ve her ikiside politik, ekonomik fırsatcıların sığınağıdır. 

Ernest Hemingway 

Ve tanrı bütün malların deger ölçümlerine faydalı olsun diye altın ve gümüşü yarattı. 

Altın ve gümüş insanlar tarafından hazine veya deger saklama amacıyla kulanılırken diğer mallar ise sadece altın ve gümüş almak düşüncesiyle saklanmışlardır. 

Bu mallar pazardaki dalgalanmalara konu olmalarına karşın altın ve gümüş bu dalgalardan etkilenmez. 

Ibni Haldun, Mukaddime, 1379 

Lenin kesinlikle haklıydı. Bir toplumun temellerini alt üst etmek için paranın degerini bozmaktan daha usta ve kesin yol yoktur. Süreç ekonominin yıkıcı bütün gizli güçlerini harekete geçirirki, milyonda bir kişi bile farkedemez. 

John Maynard Keynes 

ALTIN PARADIR, ONUN DIŞINDA HER ŞEY KREDİDİR. 

J.P. Morgan 

AÇIĞA DAYALI HARCAMALAR MALA MÜLKE EL KOYMANIN "GİZLİ" BİR PLANIDIR. ALTIN, BU SİNSİ SÜRECİN ÖNÜNDE BİR ENGEL OLARAK, MÜLKİYET HAKLARININ KORUYUCUSUDUR. 

ALAN GREENSPAN 

ASLINDA, ALTINDAN BAŞKA BİR KRİTER, STANDART YOKTUR. EVET, ALTIN KÜLÇE, ÇUBUK, SİKKE OLARAK ŞEKİLLENDİRİLEBİLİR AMA UYRUĞU YOKTUR VE EVRENSEL, EBEDİ MÜKEMMEL SABİT DEGER TAŞIYICISI OLARAK ASLA DEĞİŞMEZ. 

CHARLES DE GAULLE 

Altının doğal güvenilirliği ve entellektüel hükümet üyelerinin dürüstlüğü arasında bir seçim yapmanız gerekirse, bu centilmenlere saygılarımla size tavsiyem; kapitalist sistem sürdükçe altına oy verin. 

George Bernard Shaw, 1928 

ALTIN VE GÜMÜŞ DOĞAL OLARAK PARA OLMAMASINA RAĞMEN, PARA DOĞAL OLARAK ALTIN VE GÜMÜŞTÜR. 

KARL MARX 

 
Toplam blog
: 25
: 1298
Kayıt tarihi
: 16.06.06
 
 

Trabzon doğumluyum. Uluslararası ve ulusal şirketlerde uzun süre finans yöneticiliği yaptım. Ekon..