Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '20

 
Kategori
Sağlık
 

Altın İğne Kalıcılığı

Altın İğne Kalıcılığı Ne Kadardır

RF (Radyofrekans) altın iğne ameliyatsız estetik uygulamaları arasında memnuniyet derecesi en yüksek olan işlemlerden birisi de FR (Radyofrekans) altın iğne uygulamasıdır. Altın İğne Radyofrekans; cildi sıkılaştıran, kırışıklıkların görünümünü azaltan ve cildinizin dokusunu iyileştiren yenilikçi bir kozmetik tedavidir. Cildin gençleşmesini, sıkılaşmasını, toparlanmasını, kırışıklık ve izlerin giderilmesini, sivilce iz tedavisini ve vücut çatlak tedavisini sağlamaktadır.

Rf (Radyofrekans) Altın İğne Öncesi

Altın iğne öncesinde muayene bulguları son derece önemlidir. Muayene sırasında hastanın yüz analizi yapılır ve işlem ile ilgili uygulanacak seans sayısı belirlenir. Genel olarak 3 seans önerilir ancak cilt ihtiyacına göre bu seans artabilir. İşlemden önce kan sulandırma etkisi olan aspirin veya aspirin içeren ilaçlar içilmemelidir ve yine kan sulandırma etkisi olan alkol tüketimi altın iğne uygulamasından 10 gün önce kesilmelidir. Her ameliyat ve ameliyatsız estetik işlemlerinde olduğu gibi sigara tüketimi 6 ay öncesinde kesilmesi gerekmektedir, işlemden sonrada hiç içilmemesi gerekmektedir. İşlem öncesinde makyaj yapılmamalıdır, yapılmış ise işlemden önce silinmesi gerekmektedir. İşlemden önce altın iğnenin uygulanacağı bölge lokal krem ile uyuşturulacaktır ve işlem sırasında acı hissetmemenizi sağlayacaktır.

Altın İğne Uygulaması Sonra

Altın iğne uygulaması ortalama olarak 1 saat sürmektedir. İğne giriş yerlerinin birazcık kızarması normaldir, bu kızarıklık beyaz tenli hastalarda daha fazla olurken esmer tenli hastalarımızda daha az görülmektedir. İşlemden hemen sonra yüze makyaj yapılmamalıdır ve aynı gün yüze su değmemesi gerekmektedir. 1 – 2 gün kadar güneşten korumanız gerekmektedir ve en az 50 faktörlük güneş koruyucu kullanmanız yeterli olacaktır bunların dışarında işlemi yapan doktorunuzun tavsiye ettiği ilaçları kullanabilirsiniz. Bu işlem 3 hafta da 1 yapılabilir genel olarak 3 seans önerilmektedir yüz, cilt yapısına göre seans sayısı artabilir. Bu işlem için 18 yaşınızın tamamen dolmuş olması gerekmektedir 18 yaş altı hastalarımızın şikayetlerine göre aile izni ve onayıyla yapılabilir. Tedavi tamamlandıktan sonra isteğe bağlı olarak yılda 1 kez yaptırmanız yeterlidir.

Altın İğne Radyofrekans (RF) Uygulaması , cilt yenilemesi için kullanılan en popüler uygulamadır. Dünyaca kabul edilmiştir. Uygulama yapılan cihazın ucunda altından kaplama iğneler vardır. Bu iğneler cilt altına girip çıkarak bir tahriş oluşturmaktadır. Cilt bu tahrişi toparlamak için yeni hücer üretimine başlamaktadır. Aynı zamanda altın iğneler cilt altına radyofrekans enerjisi ileterek cildin;

  • Yenilenmesini
  • Sıkılaşmasını
  • Gözeneklerinin küçülmesini
  • Parlamasını
  • Renginin açılmasını
  • Yağlanma ve terlemesinin azalmasını sağlanmaktadır.

 

Doç.Dr. Süleyman TAŞ

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah

https://www.suleymantas.com.tr/altin-igne-radyofrekans/

https://www.tasklinik.com/altin-igne-radyofrekans/

 
Toplam blog
: 85
: 60
Kayıt tarihi
: 01.03.14
 
 

Doç.Dr. Süleyman TAŞ, başarıyı kendine ilke edinmiştir. Türk ve Avrupa Plastik Cerrahi Dernekleri..