Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '20

 
Kategori
Sağlık
 

Koku Alma

Burun Estetiği Sonrası Koku Alma

Burun estetiği ameliyatı burun deformasyonlarına göre değişebilmektedir. Burun kemeri, burun ucu düşüklüğü, burun uzunluğu, burun genişliği vb. bununla birlikte burun nefes alma sorunları da beraberinde hastalarda olabilmektedir. Burun estetiği ameliyatı sonrası koku alma veya koku alamama gibi bir durum söylemek yanlış olur burun estetiği ve koku alma anatomi olarak müdahale yapılan yer ile farklı olduğu için doğru yapılmış burun estetiği ameliyatı sonrası koku almanızda herhangi bir sorun yaşamazsınız.

Burundan koku alma veya kötü koku alma durumu hastaların merak ettiği bir diğer sorundur. Kötü koku alan birisinin yaşam kalitesinin azalması, hastanın yediği içtiği yiyecek ve içeceklerden tat almaması, günlük işlerini yaparken zorlanma olabilir. Burun ameliyatı sonrasında burun içerisinde oluşan yara kabuklarının kökü koku yayması neden olabilmektedir bu süreç iyileşme süreci tamamlandıktan sonra geçmektedir. Ancak hasta burun içerisine temiz tutması ve gerekli ilaçların kullanımı ile bu koku hızlı bir sürede kendini yok edecektir. Bazı durumlarda yaranın kötü iyileşmesi veya sigara kullanımı burun içerisinde enfeksiyon oluşturabilmektedir bu oluşan enfeksiyon sonucunda burun içerisinde kötü koku oluşabilmektedir ve tedavi edilmesi sonucunda kokunun  yok olması mümkündür.

Burun Estetiği  Sonrası İyileşme Süreci

Burun estetiği ameliyatı sonrasında burun iç ve dış kısmına atel ve silikon tampon yerleştirilir. Ameliyattan 7 gün sonra çıkarılan atel ve tamponlar herhangi bir açı hissetmemeniz. Koku almanız normalleşir ödem ve şişlikleriniz gün gün daha iyi olur. İlk iki ay çok önemlidir bu süreç içerisinde doktorunuzun tavsiye veya masajları düzenli olarak uygulamanız gerekmektedir. İlk iki ay burnu darbelere karşı son derece korumanız gerekmektedir. Bu süreç içerisinde buruna alınan darbe de burun yeniden yamularak revizyon ameliyatı olmanıza neden olabilir. Tam iyileşme süreci burnun 1 yıl olmaktadır. Burun Estetiği sonrası koku alma problemleri ameliyattan ne kadar sonra hala devam ettiği çok önemlidir. İyileşmiş bir burun koku alma problemi mutlaka ameliyat olduğunuz doktor veya alanında uzaman Doktora görünmeniz gerekebilmektedir.

Burun Estetiği Doktor Seçimi

Doğru bir burun ameliyatı sonrası burnun koku alma veya kötü koku alma ile ilgili sorunların yaşanmadığını söyledik ancak doğru bir burun estetiği ameliyatı için doktor seçimi son derece önemlidir. Burun anatomisi bilgisi olan, tecrübeli ve ilgili doktor olması bu ameliyatı olmanız için son derece avantajlı bir durum olmaktadır. ,

Doç.Dr. Süleyman TAŞ

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah

https://www.tasklinik.com/burun-estetigi-sonrasi-koku-alma/

https://www.suleymantas.com.tr/burun-estetigi-sonrasi-dikkat-edilmesi-gerekenler/

 
Toplam blog
: 85
: 60
Kayıt tarihi
: 01.03.14
 
 

Doç.Dr. Süleyman TAŞ, başarıyı kendine ilke edinmiştir. Türk ve Avrupa Plastik Cerrahi Dernekleri..