Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ekim '17

 
Kategori
TV Programları
 

Altın Kelebek Fan-Halk Kandırmacası

Altın Kelebek Fan-Halk Kandırmacası
 

Altın Kelebek Türkiye’nin en saygın yarışmalarından biriydi bir zamanlar. Ancak zaman içerisinde kendi kendini tüketti, gelinen noktada ise artık zerre inandırıcılığı kalmadı.

Hoş hep öyleydi ya neyse.

Bir masa etrafında oturulup kimi parlatalım, yıldız yapalım kararını alıp halk düttürüsü ve oylarıyla da süsleyip yutturulan düzen bugün kendi kendini ele verdiği halde hala nağmeler de nağmeler.

Neymiş efendim fanı çok olan en iyi listesinde yer almış da finale kalmış. Neymiş efendim devir internet devri, neymiş efendim şeffafmış da şu da bu da…

Bakalım o halde;

Finale kalan “EN İYİ KADIN OYUNCU” listesine

Aslı Enver – İstanbullu Gelin

Bensu Soral – İçerde

Burçin Terzioğlu - Poyraz Karayel

Öykü Karayel - Kalp Atışı

Serenay Sarıkaya – Fi

Finale kalan isimlerin için de en aktif ve güçlü gerçek fanı olan Serenay Sarıkaya’dır. Ardından Burçin, Öykü ve Aslı gelir. Ki sadece bu beş isim arasında bile bütünde Serenay fan açısından açık ara öndedir.

Gelelim diğer listeye yani aday listesine. Tamamına girmeden sadece aktif fanlarına bakarak birkaç isim üzerinden geçersek bile gerçek çıplaklığıyla anlaşılır.

Bergüzar Korel, Fahriye Evcen, Hazal Kaya, Tuba Büyüküstün, Selin Şekerci mesela.

Bu isimlerin fanlarının 24 saat aktif organize hareket halinde olduğunu, sürekli ses getiren işler içinde yer aldığını, oy güçlerinin de büyüklüğü herkesçe bilinirken Bensu Soral sıyrılıp o listeye fan gücüyle konacak en iyi kadın oyuncu adayı olacak geçiniz.

Hadi diyelim Çağatay Ulusoy’un fanlarının tıklarıyla Bensu Soral finale kaldı o zaman o listeye Hazal Kaya açık ara girerdi.

Hani devir internet devri ya hani tıklarla o listenin eni belirlendi millet de aptal ya o bakımdan.

Olmadı mı?

Peki!

Bir de finale kalan erkek adaylar listesine bakalım;

Aras Bulut İynemli - İçerde

Burak Özçivit - Kara Sevda

Çağatay Ulusoy - İçerde

İlker Kaleli - Poyraz Karayel

Tolga Sarıtaş – Söz

Erkeklerin listesi diğer listeye göre nispeten daha tutarlı.  Finale kalan isimlerde sorun yok her isimde kendilerini ispatlamış hak eden isimler fanları da aktif ancak fanı çok olan finale kalmış ya o bakımdan;

Aday listesine baktığımızda bugün tüm köşe yazarlarınız da medya da uluslar arası mecralar da şahittir ki en aktif fanı olan isim Engin Akyürek’tir. Ama finale kalamıyor. Ona da kılıfınız yurt dışı oylarını saymıyoruz bahanesi mi? Ben de derim ki tutkulu gerçek fanlar onu delmenin yolunu çok iyi biliyor.

Tabi burada fan çokluğundan bahsetmiyorum yine altını çizelim çünkü çoklukta robotunuz, satın almanız, sayılarınızı şişirdiğinden o fanların cansız olduğunu artık Nene Hatun da biliyor. Fan demek aktif hareket halinde olan, sürekli ses getiren işlere imza atan, organize olan, oyuncunun ne yaptığı, ne yapmadığı ile ilgilenen yeni işi var mı yok mu sorgusunun peşinde koşan ve bu paralelde sürekli çoğalan demektir. Bu da kanıtlı şahitli ispatlı erkekler arasında açık ara farkla Engin Akyürek’tir. (Dijital alanda fan varlığı hissedilenler arasında )

O yüzden eğer fan gücüyle olmuşsa bu iş o zaman bu listenin matematiği yanlış.

Hadi bir diğer yerden daha bakalım

Burak Özçivit listeye girerken ne hikmetse Fahriye Evcen aday ama finale kalamıyor.

Dünya alem biliyor Fahriye ve Burak fanları ortak hareket ediyor. Güç birlikleri beraber ve sürekli aktifler.

Biri girerken diğeri giremiyorsa fancılık hancılık hikayesi burada da tutmuyor. 

Yine başka bir yerinden bakalım Vatanım Sensin neredeyse tüm kategorilerde fan oylarıyla giriyor ama ne hikmetse başrol isimler giremiyor. Hele ki Bergüzar Korel fanlarının aktif olduğu gerçeği bilinirken hele ki o dizinin genç oyuncuların fanlarının aktif hareket halinde güç birliği yaptığı görünürken. Siz söylediniz biz de inandık geçiniz.

Açıkça biz bir masada toplanıp karar veriyoruz kimi partlatmak istiyorsak bu yıl onu koyuyoruz e araya da hatır gönül isimler giriyor kimi sokmak istemiyorsak da onu sokmuyoruz demek zor tabi ama artık insanlar inanmıyor.

Ha buna da mı “Hayır”

Kısa zaman önce Star Tv’nin eski gelini açık ve net bir şekilde müzik listelerinin arkadaşlık ilişkileriyle oluştuğunu açıklamadı mı? Hatta kendisinin ödülünü “ben” aldırdım dediği isimleri de dobraca söylemedi mi ?

Daha neyin en iyisi fanların parmakları yok bilmem şu kadar oy yağdı şu oldu bu oldu.

O yağan oylar adları o listeye girmemiş isimlerin gerçek oyları olmasın.

İsimlere bile bakınca açıkça fanı olmayanı fanlayıp sür ortaya yağla bağla parlatalım halka kakalayıp halklayalım diye bağırıyor.

Siz kimi istiyorsanız o oluyor bari en iyi demeyin de kendini oyunculuğa müziğe adamış isimlere ayıp olmasın.

Kaldı ki o isimler içinde yıllarını oyunculuğa adamış her açıdan kendini kanıtlamış isimlerle genç oyuncuları bir arada yarıştırmak ve buna en iyi oyuncu adını vermek, oy yağdı da şu oldu bu oldu dizisi girdi, senaristi girdi ama kendisi giremedi ayıbı da cabası. 

Böyle yapa yapa gerçek müziğin, gerçek oyunculuğun suyunu çıkardınız.

O yüzden de artık ne oyuncu ne de star çıkaramıyorsunuz günü birlik dönemlik dizi oyuncusundan başka üç gün beş gün hafızada kalıp yenisi gelince unutulan popçuklar- oyuncusumcuklar çıkarıyorsunuz.

Çünkü masumiyetinizi kaybettiniz.

Kaybettiğiniz masumiyet ekran yüzlerinizden tutun da yaptığınız ve yapmadıklarınızla her yeri kirletti bu yüzden fan edebiyatı- halk edebiyatı yapıp daha fazla milleti aptal yerine koymayın beyler-bayanlar çünkü buradan bakınca sadece para kazanmak için o sektöre giren silikonlu-hormonlu insan kalabalığının oluşturduğu bir ekran görüyoruz. Yurt dışı da bunu görmüş olmalı ki artık işlerinizi almıyor. Hala eski işlerinizin ekmeğini yiyip şişineceğinize yeniden masumiyeti inşa etmeye bakın.

Bu gidişle bugünleri de arar olacaksınız.

Ha şunu da söyleyeyim hani fan gücü halk gücü diyorsunuz-diyoruz ya o masumiyet, gerçeklik ve kalıcılık sadece eskilerde gizli yani sizin yarattığınız neslin çocuklarının fancılığı da enliği de yenisi gelene kadar sanal ve hormonlu.

oyatekin@gmail.com                                         

https://twitter.com/#!/oyatekin (@oyatekin)

http://yurthaber.mynet.com/yazarlar/tum/1/o.tekin35

Oya Tekin/ Yaşadıkça.com köşe yazarı

Not: Burada yazılan tüm yazılarım elektronik imza ve zaman damgası güvencesi altında yasal hakları korunmaktadır. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda (CD, Internet vs.) kaynak gösterilmeksizin izin alınmadan kullanılamaz.

 
Toplam blog
: 295
: 3718
Kayıt tarihi
: 01.10.06
 
 

Milliyet Bloğa nasıl geldim ve nasıl yerimi aldım bilmiyorum. Sanırım uzun yıllar okuduğum bölüml..