Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ekim '14

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Altından uzak durun

Altından uzak durun
 

www.aliozdemir.net


Altın fiyatları yine hızlı değer kaybetmeye başladı. 3 yıl kadar önce onsu 1900 dolar seviyesine yükseltilen sonra 1200 dolar düzeyine indirilen altının ons fiyatının 1000 dolarlara doğru ineceği yoğun olarak öne sürülüyor.

Yatırım araçlarında son 30 yılın reel getirileri sıralandığında hisse senetleri yüzde 7400 oranında değer kazanırken altın yüzde 70’ler seviyesinde kalmıştır. Yani parasını altına yatıranlar 30 yılda reel olarak sadece yüzde 70 gelir elde edebilmişlerdir. Bu da yılda yüzde 2 gibi bir kazanç anlamına gelmektedir.

Altın fiyatlarını küresel büyüklükteki Yahudi şirketleri ve yatırım fonları belirlemektedir. Türk vatandaşlarının altına yatırdıkları paralar en çok Yahudilere yaramaktadır. Çünkü Türkiye her yıl 10 milyar dolar dolayında altın ithalatı yapan bir ülkedir.

Türkiye’de bulunan 18 milyon ailenin her biri 1 kg altın almış olsa bunun devlete zerre kadar faydası olmaz. Yani sanayileşme, eğitim, sağlık, ulaşım, turizm gibi sektörlerde hiçbir ilerleme olmaz. İşte bu nedenle altına para yatırmak ülkenin geri kalmasına destek olmak anlamına gelmektedir. Altın yatırım aracı değildir.    

Elinizde altın var ise hemen satınız ve başka bir yatırım aracına yöneliniz. Nereye gideyim diyenlere sağlam hisse senetleri, A tipi yatırım fonları, B tipi yatırım fonları, banka faizi vb. önerebilirim.

Türkiye’de yaşayan tüm yurttaşlar ellerindeki altınların tümünü satıp ülkeye faydalı olan enstrümanlara para yatırmış olsalar dış borçlarımız sıfırlanır. Kalkınma hızımız ikiye katlanır.  

 

Ali Özdemir

www.aliozdemir.net

www.facebook.com/erdemyayinevi

aozdemir53@hotmail.com

 

 
Toplam blog
: 288
: 1733
Kayıt tarihi
: 24.04.11
 
 

Eğitimci - Yazar - Yayıncı. 1968'de doğdu. Marmara Üniversitesi, Teknik Eğitim Fakültesini bitird..