Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ekim '14

     
    Kategori
    Ekonomi - Finans
     

    SSK Sigorta Sorgulama Şifresiz ve Ücretsiz Mi?

    SSK Sigorta Sorgulama Şifresiz ve Ücretsiz Mi?
     

    SSK Sigorta Sorgulama


    SSK Sigorta Sorgulama Şifresiz ve Ücretsiz Mi?
     
    Merhaba, Milliyet Blog izleyicileri,  makalemizde  SSK Sigorta Sorgulama konusunu işleyeceğiz.
     
    SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) artık yoğunluktan dolayı internet üzerinden hizmet vermeye başladı. İşe giriş tarihinizden itibaren sigortanızın olup olmaması önemlidir. Sigortanız doğru zamanda ve vaktinde ödeniyorsa sağlık  hizmetinden faydalandığınız gibi emeklilik hizmetinizde güvence altında olacaktır.
     
    SGK Hizmet Dökümü işlemleri 15 Aralık 2011 tarihinden itibaren SGK Sorgulamaları artık şifresiz olarak yapılabiliyor. Daha önce e-Devlet sisteminde yer alan SGK Hizmet Dökümü uygulamasına artık size özel kişisel kimlik bilgilerinizi girerek SGK Sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Yazımızın devamında Hizmet dökümüzü nasıl alacağınızı anlatacağız. SGK Sorgulama işlemi için T.C. kimlik numarasının yanında nüfusa kayıtlı olduğu il/ilçe, cilt no gibi herkes tarafından bilinemeyecek özel bilgilerin girilmesi gerekiyor
     
    Sigorta sorgulaması her çalışan bireyler için mutlaka yapılmalıdır. Emekçi işçiler sigortalı olarak çalıştıkları zaman işine daha fazla emek verir.
     
    Çünkü SSK sigortası sayesinde hastane ve sağlık hizmetlerinden para vermeden yararlanma olanağı bulur. Sigortalı olan işçi sadece bu hizmetlerin dışında ileri dönük olarak emekli olma garantisine de sahip olur.
     
    Sigorta Sorgulama İle Neler Yapılır?
     
    SSK sigorta sorgulama ile SSK primlerinizi öğrenirsiniz ve işverenin yani patronun sizi kaç paradan sigortalı gösterdiğine dair bilgi edinmiş olursun. Birçok işletme maaşın üzerinden yatırmak yerine, asgari tutar üzerinden düşük ödeme yaparak işçinin hakkını çalıyor. İşte sigorta sorgulaması da bu kontrolü yapmak için kullanılıyor.
     
    SSK Sigorta Sorgulama Ücretsiz Mi?
     
    Ssk sigorta sorgulama internet bağlantısı olan her cihazda ücretsiz olarak sigorta sorgulaması yapılmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşların faydalanması için akıllı telefonlar için uyumlu olan uygulamalar yaparak, bireylere daha kolay ssk sigorta sorgulama hizmet sağlamaktadır.
     
    TC Kimlik No İle SSK Hizmet Dökümü Sorgulama
     
    Yeni uygulamada T.C. kimlik numarasının yanında nüfusa kayıtlı olduğu il/ilçe, cilt no gibi herkes tarafından bilinemeyecek özel bilgilerin girilmesi gerekip  istediğiniz ssk sigorta sorgulama işlemini öğrenmiaş olacaksınız.
     
    Bu işlemi yapmak için yapmanız gerekenler:  Resmi siteye girip Türk vatandaşı iseniz TC Bölümünü, Yabancı Uyrukluysanız diğer seçeneği seçip tıklayarak yeni açılan sayfada kayıtlı olduğu il/ilçe, cilt no gibi herkes tarafından bilinemeyecek özel bilgileri doldurup,  aşağıdaki bilgileri sorgula bölümüne tıklayarak istediğiniz ssk sigorta sorgulama işlemini öğrenmiş olacaksınız.
     
    Toplam blog
    : 1
    : 156
    Kayıt tarihi
    : 28.09.14
     
     

    Merhaba Miliyet Blog İzleyicileri, Ben Ceren. Buradaki blogta kendi mesleğim (iktisatçı ve ek..