Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '13

 
Kategori
Siyaset
 

Amaç başka; çünkü sadece türban geldi, kılık kıyafet serbestliği yok, memur yine kravatlı

Amaç başka; çünkü sadece türban geldi, kılık kıyafet serbestliği yok, memur yine kravatlı
 

Hükümet 657 sayılı Devlet Memurları Kılık kıyafet yönetmeliğini iptal edip kamuda kılık kıyafeti serbest bıraksaydı türban konuşulmayacaktı.

Bu durumda en iyi niyetli insan dahi 2013 yılı 657 sayılı kıyafet yönetmeliğinin amacının hükümetin ülkede şeriat düzenini kurmaya yönelik çalışması olarak düşünecektir. Çünkü insan der ki bu ülkenin kılık kıyafetle ilgili tek sorunu türban mı?

Yıllardır kamuda dayatmacı bir anlayışla çalışanlara zorunlu kılık kıyafet uygulanmakta. Çalışanlar bu durumdan çok büyük rahatsızlık duyduğu halde önceden cumhuriyet yasaları diye, şimdilerde ise muhafazakâr bir partinin iktidarı nedeniyle “memurların ne giydikleri bizi ilgilendirmiyor; bizim önceliğimiz türban” anlayışı yüzünden 21. yüzyılda insanlar Hitler’in askerleri gibi tek tip giymek zorunda.

Bu durum hükümetin de işine geliyor. Türban halloldu ya kılık kıyafet konusu tamam. Özgürlük vereceğim de memur Ayşe’ye bacağını mı açtıracağım. Uyanıklar ilkokullarda kıyafeti serbest yaptılar ya modern oldular. Hâlbuki birkaç tane el kadar çocuk bacağını açsa nolur; nasılsa birkaç tanesi de başını kapatır.

Ayrıca diyorum ki çok yaygarası yapılıyor ama Türkiye’de öyle çağdaş insan yok. Olsaydı itiraz ederlerdi. Herkes türbana takmış. Türban niye geldi? Bırak şimdi türbanı kardeşim, adam demokratikleşme paketi hazırladı, sana ne verildi? Resmi dairelerde 1923 yılında giyilen kıyafet 2013’te de aynı. 90 yıldır değişmemiş. Memurlar insan değiller sanki. Onların canı gönlüne göre giyinmek istemez. Ver maaşını, tak boynuna kravatı. Onlar sevdikleri giysileri giymek istemezler. Onların hayatları yoktur, özel zevkleri yoktur.

Üç düğmesi kapalı Harun Reşit ceketi, boynunda kravat, ver maaşını otursun. Açık ve net söylüyorum,Türkiye’deki memurların bilgi düzeyi yüksek olabilir ama modern düşünce anlamında çok geriler. 30 senedir üç düğmesi kapalı Harun Reşit ceketi giyiyor, itiraz etmiyorsun. Adam sana mahkûm elbisesi giyeceksin dese hayır demeyeceksin. Bugüne kadar Türkiye’de bir kılık kıyafet devrimi yapılamadıysa kültür seviyesi düşük bu memurlar yüzündendir. Adam mesai bitmiş, tuvalete bile takım elbiseyle gidiyor. Eksikleri çok naspın ancak böyle kapatmaya çalışıyor. Kravatımı görecekler de bana saygı duyacaklar. Kravat denilen bez parçasına saygı duyan kimse gelişmemiş, ilkel kalmış insandır!

Nolmuşsun memur olmuşsan, esir misin sen? Paranı alıyorsan hizmetini de veriyorsun. Bir de halkı beğenmiyorlar; bu memurlar halktan da geri. Seksenlik hacı günde on kere kıyafet değiştiriyor, fesi mesi süslü olmayınca sokağa çıkmıyor; sen nasıl Hitler’in askerleri gibi tek tip elbiseye razı oluyorsun! İşi gücü zam, para versinler de… Modern hayat seni niye ilgilendirmiyor kardeşim! Takım elbiseyle, taksime gidebiliyor, bara pavyona girebiliyor musun?  Ben olsam çok klasiksin diye Laila’ya, Raina’ya seni almam!

Yani hükümete kızıyoruz; ileri demokrasi diyor, demokrasi paketi olarak çıkardığı şey türban. 3 milyon memurdan 100 bin tanesi türban ister; geri kalan bir şey istemiyor mu? İleri demokrasi demek türban demek mi? Ya belki takım elbise giymek istemeyen bir milyon memur var. Onların talebi önemli değil mi?

Hükümetinden de bıktım. Halkından da bıktım. Memurlarından da bıktım. Allah canımı alsın da bu ülkeden beni kurtarsın! Şimdi bir de editörle uğraş, sanki ne dediysek! Yayımlama arkadaş, hiç sorun değil; ben içimi döktüm ya!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..