Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '13

 
Kategori
Siyaset
 

Aman dikkat! Batı durduk yere Gezi Parkı için Türk Milletine destek vermez

Aman dikkat! Batı durduk yere Gezi Parkı için Türk Milletine destek vermez
 

Devrimci bir eylemin planlamasında, hiçbir şey ‘kendiliğinden’ değildir! İnsanlar sokaklara dökülüvermiş gibi görünebilir. Ama bu aylar hatta yıllar süren dikkatli bir hazırlığın sonucudur! Belli bir noktaya gelene kadar, grevleri ve büyük kitle yürüyüşlerini örgütleyene kadar geçen süre çok sıkıcıdır. Ama o noktaya vardığınızda her şey birkaç hafta içinde sona ulaşır!

Gezi Parkı'nda iktidarın emniyet güçleri tarafından inanılmaz bir vahşet uygulanan halk(suçlu polis değil, ona emri verendir bunu da unutmayalım), haklı tepkisini ortaya koyarken, bazı odakların sahneye koyduğu oyunda figüran olmamaya dikkat etmelidir.

Küresel güçler aralarında paylaşım savaşındadır. Türkiye değişik kanatların güdümündeki iktidar unsurları arasında çekiştirilmektedir! Batılı hükümet ve medya gruplarının Gezi Parkı olayındaki alışılmadık desteği dikkatle yorumlanmalıdır!

Neden mi?

Batılı güç odakları Tayyip Erdoğan'ın 'kullanım süresi'nin dolduğu yönünde 2 yıldır yayın yapmaktadırlar. Türk milletinin sabrının taştığını ve kendi denetimlerinde olmayan bir yöne kayabileceğini de defalarca rapor etmişlerdir. Bunu önlemenin tek yolunun, kendi denetimlerine alacakları bir 'hareket' olacağını da kaydetmişlerdir. Dolayısıyla dikkatli olunmalıdır!

Her zaman söylerim, HAK İÇİN DİRENİŞİN sonuna kadar yanındayız. Hayatımızı bunun mücadelesi içinde geçirmeye de hazırız. Ama disiplinsiz, ve bilinçsiz yığın hareketi, belirsiz odaklar tarafından yönlendirilebilir ve felaketle de sonuçlanabilir. Bugüne kadar Türkiye'de yaşanan felaketlerde gıkı çıkmayan, Türk milletine olan düşmanca tavırları aşikar Uluslararası Af Örgütü ve benzer kurumların Gezi Park olaylarında kararlar yayınlaması, AB ve ABD siyasilerinin açıklamaları hayra alamet değildir.

AKP hükümeti ülkeyi iç savaşın, bölünmenin eşiğine getirdi.. Ne hukuk kaldı ne adalet! Böyle süreçler turuncu harekat için uygun süreçlerdir.. Halk sıtma ile ölüm arasına hapsedilir..

Baskı ve şiddetten yılmış insanlar, önceden kurulmuş düzeneklere kolayca yönlendirilebilir. HUKUKUN HAKKIN MÜDAFAASI ŞARTTIR. Ama yanlış yönlendirilmelere karşı dikkatli olmak da şarttır. Akılla bilinçle hareket etmeyen kitleler provokasyona açık olurlar.

Ayrıca!

Batının attığı manşetlerle bizim işimiz olmaz. ''Türk Baharı'' diyerek manşet atıyorlarmış. Bu yaşananlar Türk Baharı  değil! Zira bu benzetme, batının karıştıdığı veya karıştımak istediği ülkeler için kullandığı bir cümledir. Doğrusu şudur: Kuvay-i Milliye Ruhu yeniden ayağa kalktı!

Ama şu bir gerçektir; Yüce Türk Milletinin  sabrı taştı ve ok yaydan çıktı. Koltuk sevdalıları sevinmesin ‘iktidar koltuklarından birinde olacağız’ diye! Çünkü ‘indirilenin yerine denenmişleri de’ getirmeyecektir.

 
Toplam blog
: 66
: 2377
Kayıt tarihi
: 20.12.11
 
 

Doğum Yeri: Adana-Saimbeyli 1975, Yaşadığı İl: Ankara, İlgi Alanı: Ankara Gündemi ..