Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Kasım '11

 
Kategori
İnançlar
 

Aman Prof.Dr. Yaşar Nuri Öztürk dikkat...

Aman Prof.Dr. Yaşar Nuri Öztürk dikkat...
 

Prof.Dr. Yaşar Nuri Öztürk, bugün Saba Tümer'in konuğuydu. Geçen hafta Cuma günü de konuğuydu, önümüzdeki hafta için de konuk olması için Tümer tarafından onay aldı, hatta tartışacakları konuyu bile belirleyerek.

Öztürk, dini konular bağlamında bilgi yüklü bir ilahiyatçı olduğunu hepimiz biliyoruz. Sık sık kitap yazıp yayımladığını da biliyoruz. Ayrıca televizyonlara çıktığında yüksek reyting aldığını da biliyoruz.. Zira iyi bir hatip olduğu da söylenebilir.

Saba Tümer reyting durumunu farkına varmış olacak ki, Prof.Dr. Yaşar Nuri Öztürk'ü iki haftadır üst üste konuk alıyor programına... Haftaya üç program üst üste olacak..

Cum'a; "Toplanma, bir araya gelme ve toplu dostluk" anlamına gelen bir kelimedir... Bu açıdan Müslümanlar haftada bir gün toplanırlar, bir araya gelirler, dostluğun ve kardeşliğin gereğini yerine getirirler..

Diğer dinlerde, yani Yahudilerde Cumartesi, Hristiyanlarda Pazar günü bir araya gelerek ibadetlerini yerine getirirler.

Cuma; namazıyla, duasıyla, hutbesiyle yoğun bir ibadet günüdür... Bu açıdan hiç bir mazereti olmadan Cuma namazını kılmamanın büyük vebali olduğu din kitaplarında yazılıdır... Hz. Muhammet; "Her kim önemsemediği için üç Cumayı terk ederse, Allah onun kalbini mühürler" buyurur.

Öztürk haftaya da Saba'nın konuğu olursa kalbi mühürlenecek büyük olasılıkla... Yok eğer, yazımı okur da vazgeçerse programa katılmaktan, o zaman mühürlenmekten kurtulacak.

Aman Yaşar Nuri Bey dikkat..

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..