Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Şubat '13

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Ameliyatsız 10 dakika da çene küçültme estetiği mümkün..

Ameliyatsız 10 dakika da çene küçültme estetiği mümkün..
 

Güçlü ve köşeli çene hatları her ne kadar erkeklerde güzel görünse de çoğu kadın çenesine daha kadınsı bir görünüm katmak istiyor. Özellikle Asyalı kadınlarda, köşeli çene yapısını daha oval hatlara çevirmek onlara daha genç ve çekici bir görünüm katıyor.

Bu konuda önceleri tek seçenek çene küçültme estetiği ameliyatıydı. Ancak ameliyat sonrası uzun nekahat dönemi yanında doğal gözükmeme gibi sorunlar ortaya çıkabilmekteydi. Ancak günümüzde BOTOKS enjeksiyonu yüz estetiğine yeni bir soluk getirdi. BOTOKS sayesinde neşter kullanmaya gerek kalmadan, ağrı ve şişlik olmadan ve günlük yaşantınıza ara vermeden yüz estetiği yaptırabilirsiniz.

BOTOKS ile çiğneme kaslarından biri olan çenenin yan tarafında yerleşen Masseter kası zayıflatılır ve çenenin genişliği azaltılır. Bu sayede daha yumuşak ve hoş bir görünüm sağlanır. Bu işlem bir veya iki enjeksiyon ile toplamda 10-15 dakikada uygulanabilmektedir.

Bu operasyon için en uygun adaylar, çiğneme kaslarının kalınlığı nedeniyle yüzü geniş görünen ve çenesini küçültmek isteyen kişilerdir. Burada en önemli nokta çiğneme kaslarının genişliğidir. Elinizi çenenizin kenarına koyup dişlerinizi sıktığınızda hissettiğiniz kasılma çok güçlü ve yarattığı hacim büyükse bu operasyon için uygun bir aday olabilirsiniz.

BOTOKS’un çiğneme kaslarını zayıflatacağını söylemiştik. “Peki yemekleri çiğnerken problem yaşayacak mıyım?” dediğinizi duyar gibiyim. Nadir görülse de çiğneme problemleri zaman zaman ortaya çıkabilmektedir. Ancak bunlar geçicidir ve kısa sürelidir. BOTOKS uygulamasından hemen sonra araç kullanabilir ve normal yaşantınıza gönebilirsiniz. Hatta öğlen yemek aranızda bile bu işlemi yaptırabilirsiniz.

 

Op. Dr. Güncel Öztürk
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı 

email: dr@guncelozturk.com

 

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..