Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '10

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Amerika'dan Mersin'e kardeş şehir...

Amerika'dan Mersin'e kardeş şehir...
 

Başkan Macit Özcan,konuklarla tek,tek ilgilendi.


ABD Florida West Palm Beach Belediye Başkanı Luis Frankel ve beraberindeki heyet, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ı ziyaret etti.

Mersin’e ilk kez geldiğini ifade eden konuk Belediye Başkanı Luis Frankel, iklim itibari ile Mersin ve West Palm Beach’ın ortak özellikleri olduğunu kaydetti. Mersin’i gelişmiş ve şehircilik anlamında modern bir kent olarak gözlemlediğini belirten Luis Frankel, turizm anlamında West Palm Beach’ın Mersin’e göre ileride olduğunu vurguladı. Mersin ile Palm Beach şehrinin kültürel ve turizm alanında ilişkileri güçlendirmesi açısından kardeş şehir ilişkisini de gündeme alabileceklerini kaydeden Luis Frankel, Türkiye ve ABD arasındaki olumlu ilişkilerin, şehirler arasında da yaşanması gerektiğini sözlerine ekledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, konuk Belediye Başkanı’na Mersin hakkında ve Büyükşehir Belediyesi’nin son 10 yılda hayata geçirdiği projeler hakkında kısaca bilgi verdi. Mersin’de turizm sektörünün bugüne kadar gelişmemiş olmasının sebepleri hakkında bilgi veren Başkan Macit Özcan, “Ancak Mersin’in bir turizm kenti olması için bazı çalışmalar yapılmakta. Öncelikle denizi temiz bir hale getirmek için büyük maliyetlerle arıtma tesisini hayata geçirdik. Ayrıca Kazanlı-Seyhan hattında 10 bin yataklı dev tatil köylerinin yapımına başlandı. Uluslararası hava alanının da yapılması ile birlikte Mersin turizm alanında, komşusu Antalya’dan geri kalmayacak bir potansiyele sahiptir” dedi.

Mersin’in kültürel, ekonomik ve turizm alanında ilişkileri daha iyi bir noktaya getirebilmek amacıyla Oberhausen, Lazkiye ve Huşimato ile kardeş kent ilişkisi kurduklarını ifade eden Başkan Macit Özcan, “West Palm Beach kenti ile de kardeş şehir ilişkisi kurmak isteriz. Her iki taraf bununla ilgili çalışmaları tamamlarsa, kısa sürede bu protokolü imzalarız” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Macit Özcan, West Palm Beach Belediye Başkanı Luis Frankel’e günün anısına bir plaket takdim etti.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..