Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '16

 
Kategori
Dünya
 

Amerika neyi bekliyor?

Amerika neyi bekliyor?
 

Bakın İstiklal caddesine, Eminönü'ye, Beyazıt ve Sultanahmet meydanına, her mevsim Arap turist misafirlerimizden geçilmiyor.

Amacım asla yabancı düşmanlığı değildir olamaz da zaten. Arap turist de aynıdır benim için Avrupalı turist de, Çin'li de Afrika'lı da.

Son onbeş yıl içinde ülkemizde muazzam bir Arap turist akınına muhatap olduk ve olmaya da devam ediyoruz.

Doğu Karadeniz'in ta Ayder yaylalarına kadar Arap turist uzanır oldu. Hatta bir çoğu ülkenin çeşitli yerlerinde toprak satın almaya bile başladılar.

Sizler de gidip başka ülkelerde toprak satın alabilirsiniz. Turist olarak da misafir olabiliyorsunuz. Burada Arap turistlerin yanlış veya kanunsuz iş yaptıkları bir şey yoktur.

Rakamsal olarak bir öngörüde bulunamayacağım ama onbeş yıl içinde ülkemize gelen Arap turist sayısı azımsanmayacak kadar, oldukça yüksek rakamlara tekabül ettiğini düşünüyorum. Yani neredeyse İslam ülkeleri nufüsünün yarısı gerek bizzat ziyaret ederek gerekse anlatım ve dinletilerle ülkemizi tanımıştır

Özellikle son yıllarda Arap turist sayısındaki artışının bir uluslararası fotograf olduğunu düşünüyorum..

Yani adaptasyon .

Yani Ortadoğu İslam ülke halkını ülkemizle yakından tanıma.

Yani bir Müslüman devleti olarak uniter devlet yapımızı tanıtma .

Hem Demokrat Laik hem Cumhuriyet hem Serbest Piyasa Ekonomi yapısıyla yönetilmekte olan ülke profilimizi tanıtma tanıştırma fotografı..

Bir başka deyişle, Büyük Ortadoğu Projesi'ne uyumluluk fotografı. Tıpkı bizdeki "AB'ye uyum normları" gibi..

Washington'un amacı BOP'sini gerçekleştirmek ve dolayisiyle Ortadoğu İslam coğrafyasına Serbest Piyasa Ekonomisini getirmektir. Zaten bunun için ABD ve AB kan dökmektedir Ortadoğu'da.

Ülkemizde de aynı şeyi uygulamamış mıydı Washington? Kardeşi kardeşe öldürterek ve terör ortamını oluşturarak Serbest Piyasa Ekonomisi modelini (24 Ocak kararlarını) hayata geçirmek adına 80 askeri darbe vasıtasıyla getirmedi mi?

Benzer taktik uygulamaktadır Ortadoğu'da!

Washington'un bu taktiğinden biz de payımıza düşeni alıyoruz terör acılarıyla. Daha doğrusu Washington ülkemizi Ortadoğu coğrafyasının kapsama alanı içine çekmek istiyor. Çekti bile!

Peki Amerika neyi bekliyor?

Geniş zaman dilimine yayarak mezhep çatışmalarıyla Ortadoğu'daki İslam ülkelerini kaos ortamına çektin.

Laikliğin, demokrasinin ve Serbest Piyasa Ekonomisinin tanıtımı için Türkiye'yi örnek gösterdin, göstermeye de devam ediyorsun..

Daha neyi bekliyorsun?

Ortadoğu'da seçimlerin yapma zamanı gelsin artık!

Gelsin de, ülkemizde de sınır komşularımızda da kan akmaya son verilsin!

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..