Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '11

 
Kategori
Futbol
 

Anadolu derbisi Trabzonspor'un

Anadolu derbisi Trabzonspor'un
 

Fotoğraf www.milliyet.com.tr adresinden alınmıştır.


Fenerbahçe'nin Cumartesi akşamı uzatma dakikalarında attığı golle Gaziantepspor'u yenip maç fazlasıyla lider olmasından sonra gözler Anadolu derbisi olarak nitelendirebileceğimiz Trabzonspor- Bursaspor maçına çevrilmişti. Şampiyonluk yarışı iki takım arasında geçiyor. Bu iki takımın maçlarını aynı anda oynamaları gerektiğini bir kez daha vurguluyorum. 

Trabzonspor- Bursaspor maçı oldukça güzel ve zevkli bir mücadeleye sahne oldu. Bursaspor her ne kadar savunmaya daha yatkın oyuncularla sahaya çıkıp kontrollü bir oyun oynamayı düşündüyse de öne geçebilecek pozisyonları da yine yeşil- beyazlılılar buldular. Bu pozisyonların birinde Giray topu çizgiden çıkarırken diğeri de direkte patladı. 

Giray demişken bu oyuncuya ayrıca değinmek gerekiyor. Performansı her geçen gün artıyor. Egemen de dönünce iyice rahatladı. 

Trabzonspor ilk yarının son dakikalarında Burak Yılmaz ile golü buldu. Burak Yılmaz , futbol hayatının en iyi sezonunu geçiriyor. Yaşamadığı aksilik kalmadı. Buna rağmen performansıyla parmak ısırtıyor. Mücadelesi, hırsı, oyun iştahı ve golleriyle herkesin takdirini topluyor bu genç futbolcu. Türk Milli Takımı açısından da Burak Yılmaz'ın formu önemli. 

İkinci yarıda Bursaspor beraberlik golünü bulamadı. Ertuğrul Sağlam ikinci forveti de oyuna aldı. Fakat istediği sonuca ulaşamadı. 

Trabzonspor da ikinci golü bulup rahatlayamadı. Yalnız bu yarıda Jaja- Ceyhun değişikliği istenilen sonucu verdi mi tartışılır. Jaja da herhalde kızmış olmalı ki doğruda soyunma odasına gitti. Eğer Şenol Güneş'e kızdığı için böyle davranmışsa çok yanlış. 

Fakat Şenol Güneş'in Alanzinho'yu oyunda tutması topa daha çok sahip olma anlamında doğruydu. Nitekim sonuçta maçı Trabzonspor kazandı. 

Trabzonspor 1- 0 lık galibiyetlerine devam ediyor. Ama sonuçta lider. Bu iki takımın rekabetinde yakın bir zamanda bir kırılma yaşanabilir. Çünkü ligin sonu yaklaştıkça maçlar iyice zorlaşıyor. 

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..