Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '11

 
Kategori
Basketbol
 

Anadolu Efes için çok kritik maç

Anadolu Efes için çok kritik maç
 

Anadolu Efes için çok kritik maç


3 Kasım Perşembe… 21:45… Mediolanum Forum

Euroleague C Grubu’nda Anadolu Efes bugüne kadarki en kritik maçında İtalyan Emporio Armani takımına konuk oluyor. Anadolu Efes sıra kapmak için kendisine rakip olmayan iki takım karşısında bir mağlubiyet aldı. Bence hiç de fena değil. Öyle ki, Partizan’a yenilip, Charleroi’yı yenseydik; klasik bir sonuç olacaktı. Avrupa’nın en zor deplasmanlarından birinde kazanmak Spirou’yu İstanbul’da yenmekten en az iki kat daha iyi bir sonuçtur.

Emporio Armani ise Efes’in tersine gruptaki iki zorlu rakibiyle oynadı ve Maccabi’yi yenip, Madrid’de Real’e yenildiler. Anadolu Efes son sekiz maçın yedisinde Milano’yu yenmesine rağmen takım bu sezon tamamen değişti.

Oyun kurucu olarak Avrupa’nın en delici gardlarından Omar Cook, şutör olarak Drew Nicholas, forvet olarak Danilo Gallinari ve Malik Hairston, pota altında ise iki Yunan Antonis Fotsis ile Ioannis Bourousis. Milano bu sezon Avrupa’nın en flaş takımlarından biri olmaya aday, en az çeyrek final oynarlar diye tahmin ediyorum.

Bu maçın kilit sorusu Kerem Tunçeri’nin durumu olacak gibi duruyor. Tunçeri’nin oynaması durumunda Ilievski ve belki de Doğuş Balbay’ın katkılarıyla Anadolu Efes bu pozisyonda Milano’dan çok daha baskın duruyor. Cook dışında bir gardı olmayan Milano karşısında Anadolu Efes şanslı olabilir.

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..