Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '12

 
Kategori
Güncel
 

Anadolu kokan simgemiz

Anadolu kokan simgemiz
 

Anadolu kokan simgemiz oldu


Türk Lirasının simgesi bugün açıklandı…
Saat 11:00 gibi televizyonlarda Türk Lirasının simgesi yayınlandı. Hemen hemen tüm ülkelerde bu simgeler kullanılır, paraları bu simgeler sayesinde tanınır. Türkiye’de de yeni kullanılmaya başlanacak bu simge için üç dört ay önce bir yarışma yapıldı, ödülü de 5.000.- TL idi. Bunu haber televizyonlar yayınlamıştı.

Bu yarışmaya bende katılmak için bende yorup bilgisayarımda bazı simgeler şekiller yapmıştım. Birkaç gün üzerinde çalışma yaptıktan sonra, “bu iş profesyonelce bir iş, bana bırakmazlar” diyip bırakmıştım. Yoksa, yaptığım şekil ve simgeler bugün yayınlanan simgeden kat be kat iyiydi.

Bu simge bugün bir toplantıyla tanıtıldı ve bundan sonra kullanılmaya başlanacak olan simgemiz, ülkemizi küçük t harfiyle tanıtıyor, gemiyi deniz üzerinde sabit tutmak için dibe batırılan çapaya benziyor, t uzantısı üzerinde Avrupa birliği para birimi Euro’nun simgesi üzerinde ve Haç işareti üzerinde bulunan yatay çizgilerle bezenmiş.
 
Dünya, Türkiye'nin üretip dünya ülkelerine dağıttığı sahte kanser ilaçlarını konuşuyor, Türkiye ise Adana'daki cezaevinde yapılan tacizi tecavüzü konuşuyor, ama gündem TL’nin simgesi.

 
Toplam blog
: 120
: 522
Kayıt tarihi
: 15.12.10
 
 

His kaybı olmayan, sol tarafı felç, tekerlekli sandalyeli bir bedensel engelliyim... 1996 yılında..