Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '07

 
Kategori
Haber
 

Anafartalar Çarşısı'na bomba..

Anafartalar Çarşısı'na bomba..
 

Ülke seçime giderken terörün tehlikeli eli bugün Ulus'u kana buladı. Siyasilerin kısır çekişmeleri arasında kaybolan istikrar, terör örgütlerinin pervasız saldırılarına ortam yaratıyor. ABD gözetimi altında korunamayan (!) tonlarca A4 patlayıcı terör örgütlerinin eline geçmiş durumda. Emniyet ve Jandarma, istihbarat birimleri çoğunu yakalasa da ortalıkta çok büyük miktarlarda patlayıcı olduğu tahmin ediliyor.

İstanbul Taksim'de geçenlerde bombayı patlatmak üzere iken yakalanan canlı bomba sıkıntılı bir sürecin hebercisi gibiydi. Devlet güçleri önlemlerini alıyorlar. Ama terörün nereden ve ne zaman geleceğini kestirmek zor görünüyor.

ABD karşıtlığının hızla yükseldiği Türkiye'de daha önce İstanbul'da tanık olduğumuz terör eylemleri başkent Ankara'da yorgun olarak işinden evine giden yurttaşları en kalabalık saatte yakaladı.

Olayın üzerine doğal olarak daha yetkin insanlar yorum yapacaklardır. Benim burada yapacağım tespitler hemem hemen her yurttaşın düşünebileceği olasılıklardır.

Sıfır terör ile işbaşına gelen AKP ne yazıkki elindeki olanakları daha demokratik bir seçim ve siyasi partiler yasası için kullanmadı. Belli bir zümrenin, grubun partisi olmaktan öteye geçemedi. Devlet kadrolarına nitelikli bireyleri getirmek yerine kendine yakın insanları getirerek toplumda kaygıları ve endişeleri artırdı. Bunun sonucunda milyonlarca yurttaş meydanlarda, cumhuriyet ve değerleri için yürüdü. Toplumun duyarlı kesimlerini görmezden gelmeye devam ederek gergin bir ortamın oluşmasına zemin hazırladı. Devlet kurumları içinde güç mücadelesi yapılıyor görüntüsü, terörün istediği ortamı yarattı belkide..

Her türlü ajanın ülkemizde cirit attığı zaman zaman konuşuluyor, yazılıyor. Ülkemizin sağlıklı bir seçim yapmasını istemeyen odaklar, güçler ortalığı germeye devam edeceklerdir. Burada siyasilere düşen teröre karşı topyekün bir duruş sergilimektir. Akşam Sayın Başbakan'ın ve Sayın Baykal'ın açıklamaları bu anlamda iyiye işaret idi.

Sayın Genelkurmay Başkanı'da olay yerine gelerek tek vücut olduklarını yurttaşa göstermeye çalıştılar.

Bir başka açıdan bakacak olursak ; Anafartalar Mustafa Kemal Atatürk'ün parladığı, tarih sahnesine çıktığı Çanakkale zaferi ile ilgili bir isim. Eski meclise yüz metrelik mesafede olan bu çarşı hedef olarak özellikle seçilmiş olabilir. Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet ve değerleri özellikle seçilmiş olabilir. Tüm bunlarla ilgili gelişmeler önümüzdeki günlerde ortaya çıkacaktır.

Terörü lanetliyor, tüm ulusumuza geçmiş olsun diyorum.

*Fotoğraf Milliyet.


 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..