Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '06

 
Kategori
Haber
 

Mütevazı bir ülkeyiz velhasıl…

Mütevazı bir ülkeyiz velhasıl…
 

Mütevazı!!! mütevazı olmak; “Alçak gönüllü:, Gösterişsiz, iddiasız” Türk Dil Kurumunun Resmi Internet Sitesinde bu kelimeleri yazınca Türkçe anlamını bu şekil açıklıyor.

Biz ülkemizde çoğunluk olarak MÜTEVAZI bir halkız… hatta halkın %98’i mütevazı diyebiliriz. Bunların içinde en başı ise Başbakan, Bakanlar, sivil toplum kuruluşu yetkilileri v.s. çekiyor. Şimdi nereden çıktı bu mütevazılık diyeceksiniz. Nerden çıkacak sevgili dostlar tabi ki mütevazı olmamızdan çıktı. Ne Avrupa, ne Asya, ne de dünya böyle bir mütevazılık görmedi.

Sözde Ermeni Soykırımı diyerek yaygara kopartan ve bu konuda kanunlar çıkartan Avrupa'nın göbeğinde, demokrasiden bahseden, fikir, vicdan özgürlüğünden bahseden, koca bir Avrupa ülkesi, aynı kuruluşlara üye olduğumuz, aynı anlaşmalara imza attığımız, bir ülke... Ülkemizin ihracat hacminin %1 ithalatın %4-5 lere çıkan bir ülkenin bize hiç yerine anlamsızca yapılan, şık olmayan hareketleri.

1’nci ülke kabul etmedi halk ayaklandı, boykot dedi, uyguladı, unutuldu… 2’nci ülke yaptı, halk ayaklandı, boykot dedi, uyguladı, unutuldu… 3’cü ülke yaptı, yine halk ayaklandı, boykot dedi uygulamaya çalışıyor ve unutulacak. Dikkat ederseniz her yapılışta halk hareketi var, yönetimden ses yok. Biz mütevazııyız ya, pisliğe pislikle cevap vermeyeceğiz ya, modernliğimizi göstereceğiz ya, alın size modernlik, alın size pislik… kendi kendimizi kandırıyoruz ey ülkem.

Modernmiş, mütevazııymış, temizmiş bunlar boş hikaye bu böyle olmamalı, bu böyle olursa bunun önünü almalıyız. Siyaset bu değil, tepki sert olmadıkça, sesiz kaldıkça bunun ardı arkası kesilmez. Nasıl halk sert tepki veriyorsa hükümette öyle tepki vermelidir. Tabanı dinlemelidir. Eyer ki; bu sözde ermeni saçmalığını kabul eden ve kabul etmeyene ceza yağdıran ülkelere gerekli sert tepki verilirse bundan sonra buna kalkışacak ülkelere de düşündürücü, örnek olucu, izlenim bırakırız.

Güçlü bir ülkeyiz, bunu yapabiliriz. Peki neden yapmıyoruz. Hakkımızda Avrupalılar güzel şeyler düşünsün diyemi? kendi kendimizi kandırırız. 100 Avrupalıdan biri bizim bu tepkimizi hissetmemiştir. Bu işler mütevazılıkla gitmez. Bir devlet stratejisi geliştirilmeli ve o yönde hareket edilmelidir.

Mütevazı görüneceğiz diyerek geçmişimize geleceğimize laf ettirecek, leke sürdüreceksek; ben orta çağ zihniyetinde yaşamaya hazırım…

 
Toplam blog
: 11
: 655
Kayıt tarihi
: 08.06.06
 
 

04.06.1980 yılında Kocaeli Kandıra İlçesinde doğdum. 1996 yılına kadar Kandıra'da 1996 sonrası İzmit..