Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Anason kokulu kurabiyeler

Anason kokulu kurabiyeler
 

Rakıyı sevmeyip anason kokusunu sevenlerdenseniz bu minik kurabiyeler tam size göre. Kokusuyla, mideyi rahatsız etmemesiyle, dışı hafif gevrek, içi yumuşacık, yapılışı çok pratik kurabiye çeşitlerinden biridir anasonlu kurabiyeler. Yemekten sonraki kahve ya da çay saatlerinde zevkle yiyebilirsiniz.

Malzemeler:

1 yumurta

3 çorba kaşığı yoğurt

2 orta boy su bardağı zeytinyağı

1 çorba kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 çorba kaşığı sirke

1 tatlı kaşığı karbonat

1 tatlı kaşığı mahlep

1 çorba kaşığı anason

4 orta boy su bardağı un

Yapılışı:

Çukur bir kabın içine yoğurt konulur, üzerine karbonat ve sirke konularak yoğurdun kabarması beklenir. Daha sonra şeker, tuz, yağ ilave edilir ve biraz daha malzemenin kabarması için beklenir. Kabaran malzeme bir kaşıkla iyice karıştırılarak içine mahlep ve un ilave edilir. Un bir kaşık yardımı ile karıştırılarak yavaş yavaş toparlanır, asla bu kurabiyeyi elinizle mıncıklamayın, kıvamı iyi olmaz.

Kurabiye hamurunu soğuk bir ortamda biraz dinlendirin, ortam sıcaksa kabın üzerine bir bez koyarak buzdolabına koyun, 10 dakika hamur dinlensin.

Dinlenen kurabiye hamurlarını minik toplar halinde yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin. Önceden 10 dakika ısıtılmış 200 veya 220 derecelik fırında kurabiyeleri pişirin. Bazı fırınların ısıısı düşük oluyor o zaman 220 dereceye ayarlayın. Fırınınızda turbo ayarı varsa onu da çalıştırın.

Kurabiyelerin üzeri koyu pembe olunca fırını kapatın. Kurabiyeleri fırından çıkartmadan 15 dakika da fırının kendi sıcaklığı ile demlendirin. Kurabiyeler hafif hafif ısınarak üzerleri iyice kızaracak ve içinin kıvamı da yumuşacık olacaktır.

Anasonlu kurabiye, kendinizi yormadan yapabileceğiniz, çok pratik kolay kurabiye tarifidir.

Afiyet olsun, güzel ve neşeli günler sizin olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..