- Kategori
- Yemek - Mutfak
Anason kokulu kurabiyeler
Rakıyı sevmeyip anason kokusunu sevenlerdenseniz bu minik kurabiyeler tam size göre. Kokusuyla, mideyi rahatsız etmemesiyle, dışı hafif gevrek, içi yumuşacık, yapılışı çok pratik kurabiye çeşitlerinden biridir anasonlu kurabiyeler. Yemekten sonraki kahve ya da çay saatlerinde zevkle yiyebilirsiniz.
Malzemeler:
1 yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
2 orta boy su bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çorba kaşığı anason
4 orta boy su bardağı un
Yapılışı:
Çukur bir kabın içine yoğurt konulur, üzerine karbonat ve sirke konularak yoğurdun kabarması beklenir. Daha sonra şeker, tuz, yağ ilave edilir ve biraz daha malzemenin kabarması için beklenir. Kabaran malzeme bir kaşıkla iyice karıştırılarak içine mahlep ve un ilave edilir. Un bir kaşık yardımı ile karıştırılarak yavaş yavaş toparlanır, asla bu kurabiyeyi elinizle mıncıklamayın, kıvamı iyi olmaz.
Kurabiye hamurunu soğuk bir ortamda biraz dinlendirin, ortam sıcaksa kabın üzerine bir bez koyarak buzdolabına koyun, 10 dakika hamur dinlensin.
Dinlenen kurabiye hamurlarını minik toplar halinde yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin. Önceden 10 dakika ısıtılmış 200 veya 220 derecelik fırında kurabiyeleri pişirin. Bazı fırınların ısıısı düşük oluyor o zaman 220 dereceye ayarlayın. Fırınınızda turbo ayarı varsa onu da çalıştırın.
Kurabiyelerin üzeri koyu pembe olunca fırını kapatın. Kurabiyeleri fırından çıkartmadan 15 dakika da fırının kendi sıcaklığı ile demlendirin. Kurabiyeler hafif hafif ısınarak üzerleri iyice kızaracak ve içinin kıvamı da yumuşacık olacaktır.
Anasonlu kurabiye, kendinizi yormadan yapabileceğiniz, çok pratik kolay kurabiye tarifidir.
Afiyet olsun, güzel ve neşeli günler sizin olsun.