Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '10

 
Kategori
Siyaset
 

Anayasa değişikliği maddeleri görüşülüyor….

Anayasa değişikliği maddeleri görüşülüyor….
 

Şu saatte Anayasa değişikliği maddeleri kurulda görüşülüyor. Böyle bir durumda hayırlı olsun demek adet olmuştur. Ama o değişikliklerin hayırlı olup olmamasına bence karar verecek olan millettir, yani bizleriz.

Düşünülecek öncelikli husus bu değişikliklerin gerekli olup olmadığından çok zamanlamasıdır. Zira toplumun tamamını memnun edecek bir anayasa çıkarmak asla mümkün değildir. Görüldüğü kadarı ile de bu değişiklik paketi mecliste 367 nin üzerinde evet oyu alarak kabul edilmeyecektir. İktidar partisinin amacı referanduma gitmek, yani halka sormaktır.

Bu halk için bir sınav olacaktır. Bilindiği üzere uzmanlar, sınava girecek bir çocuğun iyi beslenmesini önerirler. Karnı iyi doymayan bir çocuğun sorulara doğru cevapları vermesi pek de olası değildir. Peki, halkın karnı tok mu dur?

Bakmayın siz ekonomi harika, her şey iyi diyenlere. İşsizliğin reel olarak %25 i geçtiği bir ülkede tokluktan bahsetmek abesle iştigal olur. Bu da demektir ki, aç halk doğru yanıtlar veremeyecek, ortaya çıkacak yeni kanun sorunları gidermek değil kendisi bir sorun olacaktır.

İktidarın nimetlerinden fazlası ile nemalanıp, köşelerinden, bloklarından methiye düzen sınırsız sorumsuz demokrasi havarileri, çanak yalayıcılar, kendilerini halkın tamamının yerine koydukları için, aldıkları telkin, tavsiye, emirler sonucunda her şeyin yolunda olduğunu, tamda Anayasayı değiştirme zamanı olduğunu savunacaklardır. Zaten üç yıldır “sivil Anayasa” diye her an feryat ediyorlar.

Sahi, nedir “sivil Anayasa”? Mevcut anayasa üzerinde asker veya polis elbisesi mi var???

Bir dakika, bağırıp çağırmanıza gerek yok. Mevcut anayasanın cunta döneminde yapıldığını ben de biliyorum. Üstelik anayasayı yapan kadronun yönetimdeki ekibin tesirinde bir anayasa yaptığını da biliyorum. Üstelik kimse yönlendirmeden mevcut anayasayı beğeniyor musunuz diye halka sorulsa en az %60 ının hayır diyeceğini de biliyorum.

Peki, o kadro yanlı idi de, ülkenin en az %60 ı tarafından asla benimsenmeyen bir kadronun yapacağı değişikliğin halkın çok büyük bölümünü kucaklaması, onların isteklerine cevap vermesi mümkün müdür? Kocaman bir hayır.

Şöyle bir örnek verilebilir. Toplumun tamamına yakın bir bölümünün dokunulmazlıkların “kürsü masumiyeti” dışında kalkmasını istediği kesindir. Pakette böyle bir madde var mı? Veya adaletsiz bir milletvekili dağılımına sebep olan %10 barajının kalkmasını hemen hemen ülkenin tamamı ister. Pakette bunlarla ilgili bir madde var mı? Lütfen öyle alçak sesle karnınızdan konuşmayın. Yok değil mi?

Yok ise, Halkın şu günlerde en çok canını sıkan bu iki maddeyi aklına bile getirmeyen bir değişiklik paketinde samimiyet yok demektir.

Ne vardır?

Halkı kandırmak isteği vardır.

Atatürk ilke ve inkılaplarını yok etme isteği vardır.

Değişmez prensiplerden olan yargı bağımsızlığını ortadan kaldırmak vardır,

Suni gündem yaratmak vardır.

Demokrasiyi rafa kaldıracak adımlara yol açmak vardır.

Hal böyle olunca da bırakın o sivil değil dediğiniz anayasa yerinde dursun. Ta ki birileri samimi bir şekilde bu anayasayı değiştirmek isteyene kadar.

09/04/2010

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..