Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mart '16

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Ankara saldırısı ve ölüm üzerine

Ankara saldırısı ve ölüm üzerine
 

Bu insanlar niye ölüyor? İnsanlar neden öldürülüyor?
Kimin hırsı için? Kimin zevki uğruna, hangi paralar uğruna bu ölümler…
Ve hep iyi insanlar ölüyor… Yengem de çok iyi insandı… İnsandı… Masumdu, diğerleri gibi…
13 Mart'ta yaşanan Ankara saldırısında yengemi kaybettik ve amcam da ağır yaralandı…  Bu satırları yazarken bir yandan da dua ediyorum amcama ve diğer yaralılara bir şey olmasın diye… Bu saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Yaralılar da umarım tez zamanda iyileşir.
 
Bir ülkenin kalbinde, başkentinde üç defa bomba patladı ve her seferinde onlarca insanımız öldü… Peki neden? Hangi haysiyetsiz kanı bozuk nemalandı bundan?
Tüm çıkarlara, tüm egolara lanet olsun… Hangi canlı kıyabilir bir insana? Düşünüyorum aklım almıyor, bu nasıl bir istek, neyin savaşı? Hangi ırkın, hangi mezhebin, hangi siyasetin, hangi dinin getirisi bu?
 
Onlarca masum insanı öldüren hangi zihniyet olursa olsun; bu terör, hangi düşünceden beslenirse beslensin hepsine lanet olsun.
Böyle aşağılık, kişiliksiz, haysiyetsiz yaratıkların iki dudağının ucunda gelen ölüm neyi düzeltecek peki?
 
Biz şimdi, her gün; anneme, babama, kardeşlerime bir şey oldu mu diye düşünecek miyiz? Her gün amcalarım, halamlar, teyzemler, dayımlar iyi mi diye düşüneceğiz? Arkadaşlarıma bir şey olmasın mı diyeceğiz her gün? Her gün elimiz kalbimizde mi gezeceğiz?
Benim ve binlerce insanın akıttığı gözyaşlarında boğulacak şerefsiz kanı bozuklar kim bilir şimdi hangi ölüm planında?
 
Biz, yani masum halk, Türkiye halkı, geleceği için çalışan halk, işçiler, emekliler, memurlar, gençler; zamansız ölümler istemiyoruz… Siyaset savaşının, havuz çatışmalarının, her türlü inanç ve etnik kimlik kavgalarının insanlarımızı öldürmesini istemiyoruz.
 
Farkında mısınız bilmem? Türkiye bir sosyal patlamaya sürükleniyor. Türkiye bir iç savaşın eşiğinde… Her yerde kan, ölüm, korku… Herkes bundan bir çıkar sağlamaya çalışıyor…
Bu ölümlerin sorumlularını hiçbir zaman affetmeyeceğim… Fakat bu gibi ortamlarda millet olarak birbirimize sarılmamız, destek olmamız, birlik olmamız gerekiyor. Birbirimize kenetlenelim ki; gözyaşlarımızla sevinen bu kan obur, şeref yoksunu, haysiyetsiz canavarlar başaramasınlar bizi yıkmayı…
 
 
Toplam blog
: 42
: 435
Kayıt tarihi
: 02.10.07
 
 

Atatürk Üniversitesi Sahne Sanatları Dramatik Yazarlık Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolar..