Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '14

 
Kategori
Güncel
 

Ankara'ya Boğaz getirmek...

Ankara'ya Boğaz getirmek...
 

Halen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olan Melih Gökçek, 2014 yerel seçimlerinde yeniden 5. kez aday oldu. Dün, yeni dönemde seçilirse yapacaklarına ilişkin 18 maddelik bir proje listesi açıkladı.

Ankara ve Türkiye'nin vizyonu için bence önemli bir proje listesi. Tabii halkımız sonuçta bunu takdir edecek, beğenecek veya beğenmeyecek. Daha önce de bir takım verilen sözler vardı. Örneğin metrolar 2009 yerel seçimleri öncesinde bitiyor dendi ama hala daha bitmedi. İnşallah yakında biter de Ankara biraz daha ferahlar.

Bu son vaad listesini de burada kayda geçirmek ve gelecekte ne olduğunu takip etmek iyi olacaktır.

Melih Gökçek, Ankara'ya Boğaz getireceğim diyerek ses getiren bir çıkış ve açılış yaptı.

"Kanal Ankara", biraz Kanal İstanbul'u çağrıştırıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı da dün Tuzla'ya "Viaport Marina" yapacağını açıklamış. Yılda 25 milyon insan gelecekmiş buraya ve 2500 kişi de çalışacakmış. Kanal Ankara projesinde ise villalar, yaşam alanları olacağı açıklanmış. Ülkede para olduktan sonra, zenginlik  olduktan sonra tabii böyle şeyler yapmak gereklidir ama gerçekten o zenginlik halkımızda var mı? Gerçekten halkımız; iş, aş, üretim, yaratıcılık, yenilik yapma, yeni ürün ortaya koyma gibi sorunları halletti mi ki böyle büyük büyük rant projelerine öncelik veriliyor? Bunu pek anlayamıyorum. Üretimden çok tüketime ağırlık veriliyor.

Bu anlamda Gökçek'in "Ankara'ya katılan yeni ilçelerimizde tarım ve hayvancılığın teşviki yapılacak, bölge halkına gereken hayvan ve tohum verilerek tarım ve hayvancılık desteklenecek" vaadini daha sağlıklı ve gerçekçi bulduğumu da belirtmeliyim. Bunları da tabii halkımız artıyı eksiyi de düşünerek bir karara varacak.

Diğer adayların da projelerini kamuoyuna sunmaları ve halk için neler yapmak istediklerini toplumla paylaşmaları gerekiyor. Bu tatlı yarışın, rekabetin topluma katkısı olmalı. İyi, güzel fikirler ortaya çıkmalı ki daha sonra toplum menfaatine hayata geçsin.

Bakalım bu süreçte daha ne gibi ilginç projeler duyacağız.

İşte Melih Gökçek'in projeleri;

1. Proje: Avrupa'nın en büyük tema parkı ANKAPARK, Ankara turizmi için en büyük yatırım olacak. 100 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak. Alanda 1217 adet oyuncak olacak ki bu bir dünya rekorudur. Hedef 10 milyon ziyaretçi

2. Proje: Ankara Boğazı, Ankara'ya dev kanal yapılacak. 11 km'lik dev kanal etrafında dizilecek villalar, yaşam alanları.... Kanal uzunluğu 43 km'ye kadar uzanacak.

3 Proje: Sıhhiye-Havalimanı metro projesinin toplam kilometre uzunluğu 30 kilometro olacak.

Hedef 5 yılda bitirilmesi.

4. Proje: Otobüs teleferik projesi, Adliye Sarayı'nın olduğu yere inşa edilmesini hedefliyoruz..

Dolmuş ve otobüs duraklarına da durakları olacak, Kızılay Dikmen, Kızlay Mamak gibi bölgelerde yap işlet devret yöntemiyle yapılacak.  Toplam 23 kilometre olacak.

5.  Proje: Kuzey Yıldızı'na (Kuzey Ankara) Cumhuriyet tarinin en güzel camisi ve kültür merkezini yerleştiriyoruz,  ihalesi yapıldı. 9 bin kişilik bir caminin yanında 5 bin kişilik bir kongre ve sanat merkezi bulunacak.

6. Proje: Fuar alanı, Esenboğa Havalimanı'na bitişik bir alanda toplam 50 bin metrekare kapalı ve açık alanı olacak! 2014 bitmeden açılacak.

7. Proje: İnanç müzesi. İnanç turizmini geliştirecek.

8. Proje : Termal su projesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi termal suların kullanılması için tüm altyapıları ücretsiz sağlayarak termal turizme katkı sağlayacak.

9. Proje: Çok amaçlı kongre projesi. Yapılacak olan gösteri merkezi çok amaçlı olarak kullanılacak.

10. Proje: Adı 333 Ankara,  Ankara'nın simge projesidir. 333 metre yüksekliğinde yapılacak olan bina Avrupa'nın en yüksek binası ve Ankara'nın simgesi olacak. Binada oteller, restoranlar ve iş yerleri olacak.

11. Proje: Ankara'ya katılan yeni ilçelerimizde tarım ve hayvancılığın teşviki yapılacak, bölge halkına gereken hayvan ve tohum  verilerek tarım ve hayvancılık desteklenecek.

12. Proje : Eryaman stadı; 43 bin kişilik bir stat yapılacak, ayrıca küçük küçük statlar da yapacağız.

13. Proje Hacı Bayram-ı Veli cami yenileme işlemi, ayrıca kapalı duraklar ve Hacı bayram Kültür merkezini yapacağız.

14. Proje: Aile yaşam merkezleri hizmete girecek, Çocukların, gençlerin, hanımların, engelli ve yaşlıların yararlanacağı sosyal, kültürel faliyetlerde bulunacağı merkezler yapılacak.

15. Proje: Gölbaşı Oto Galerileri projeleri.

16. Proje: Dünyada en iddialı olduğumuz Rekrasyon alanı yapacağız 8 tane var. İki tanenin yapımı devam ediyor, 1 tane daha ekleyeceğiz. Çubuk bir barajının etrafı piknik alanları olacak.

17. Proje : Çam Koru rekrasyon alanı. Yaz kış bütün vatandaşlarımıza hizmet verecek rekrasyon alanı olacak.

18. Proje: Yeni Mamak projesi. Kentsel dönüşüm kampanyası çerçevesinde 5000 bin konut yapılacak. Bir kısmının anahtarlarını verdik. Mamak'ın makus talihini yeneceğiz.

 

http://siyaset.milliyet.com.tr/gokcek-ankara-ya-bogaz-yapacak/siyaset/detay/1832919/default.htm  

 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..