Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ağustos '08

 
Kategori
Güncel
 

Ankara'ya VIP cami

Ankara'ya VIP cami
 

Ankara'ya VIP cami


Diyanet işleri başkanlığı ihtiyacı karşılamadığı gerekçesi ile! ( Dikkat buyrun! 4.500 metrekarelik alana kurulu Kocatepe cami, ihtiyacı karşılamadığından!!) Ankara’ya VIP cami için düğmeye basılmış, 16 ekim de temeli atılacakmış. Önce hayırlı olsun diyelim ve aklımıza takılan birkaç soruyu uzatmadan soruverelim.

1- Önemli kişilerin cenazesinin kaldırılması amacıyla yapımı düşünülen cami yapılınca Türkiye’nin diğer illerinde vefat eden ünlüler’in Müslüman olanlarının cenaze namazları burada mı kılınacak?

2- Diğer illerden de böyle bir talep gelmesi olası mı?

3- İstanbul’da hayatını kaybeden ünlülerin genelde cenazelerinin kaldırıldığı Teşvikiye caminin küçüklüğü düşünülürse bir VIP camii de nişantaşına mı yapılacak? Fatih camii iyileştirilecek mi? Sultanahmet, eyüp sultan ve Süleymaniye gibi camilere de VIP bölümü ilave edilecek mi?

4- VIP kiliseler, sinagoglar inşa edilecek mi?

5- VIP cemevleri talep edilir mi?

6- Bunlar her ilde uygulanabilir mi yoksa sadece parlamenterlere mahsus bir VIP cami mi düşünülmekte?

7- VIP cami içinde ayrıca cumhurbaşkanı Başbakan ve bakanların namaz kıldığı bölüm olacak mı? Zira Osmanlı döneminde cami içinde padişahların mermer balkonlu ibadet köşkleri mevcuttu.

8- Zırhlı makam araçlara, Allah’ın evin de seccadenin yanına kadar girecek güzergah yapılacak mı? Mesela ahmedinejat camiye böyle mi gelecek ? Gelecekse kabul edecek mi?

9- Papa ziyarete geldiğin de VIP camii mi ziyaret edecek?

10- VIP nin bir klasman olarak tarif edildiği bir dünya da ve Allah önünde bütün insanların eşit olduğu kabul edildiğine göre bu bir çifte standart olmayacak mı?

11- Ahmedinejatın Türkiye’ye gelme programının arefesinde acaba bu zatın Türkiye de Cuma namazı kılması sırasındaki güvenliğin sağlanması noktasında tartışmalar yapıldı da yolları boşalttıkları gibi camiyi de boşaltamayacaklarından daha sonrası için böyle bir parlak ! fFikir akıllara gelmiş olabilir mi?

Evet soruların sonu geleceğe benzemiyor. Anlaşılan Taksim’e cami yapılsın mı yapılmasın mı tartışmasını gölge de bırakacak bir tartışma gündemiyle daha bizleri çok meşgul edeceğe benzer. Ben de diyorum ki bu planlara bu masraflara hiç gerek yok Her kimse o ünlü kişi geçsin cemaatin en arkasına , yaslasın sırtını duvara EVVELALLAH hiçbir şey olmaz. Müslüman insanlar da kendini iklinci sınıf insan durumun da hissetmezler.

 
Toplam blog
: 181
: 1067
Kayıt tarihi
: 07.03.08
 
 

1957 Eskişehir doğumlu, Esk.A.Ü İşletme, İşbankası emeklisi, İstanbul Büyükçekmece de yaşayan, ST..