Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '09

 
Kategori
Anne-Babalar
 

Anne ve babasını gerçek manada seven kızım

Sevgili Kızım,

Hayatta en çok değer verdiğim duygu sevgidir. Bu sevgi öyle bir şey ki, lafta olanı hemen anlar ve kim sadece sözle beni sevdiğini söylerse anlar ve tepki gösteririm.

Canım kızım,

Sevgi bana öyle sihirli kelime ki, bu kelime sözle değil yürekle, bakışla beyinle, bunların birleşimi olan davranışla ifade edilen bir şey. Yani vücudun beyinde başlayarak kalp ile dil ile göz ile kulak ile karşısındakini sevdiğini ispatlaması, vücut dili ile kabul ettirmesi demek.

Canım kızım,

Çok insan gözle sevmenin, kalple sevmenin ne demek olduğunu bile bilmez. Karşısındakinin kendisini sevmesi için yalandan sevdiği muhatabını, sevdiğine inandırmak için olmadık saçmalıklar yaparken çok kez gülünç duruma düşer o insan.Ama hayatta karşılaştıklarımız sevgilerin çoğunun sahte olduğuna da şahit olmaktayız.

Canım kızım,

Öyle insanlar var ki bizi çok sevdiğini söyleyip ne iş yerimize gelirler, ne de evimize. Ama gerçek manada sevdiklerini her zaman ziyaret ederler. Onları anlamak, onların yardımına koşmak her zaman görevleridir ama yapabilecekleri bir konuda biz yanlarına gitsek imkanları yoktur. Ama sevgiye gelince bizleri çok seviyorlardır.

Canım kızım,

Daha küçüksün. Sevginin ne manaya geldiğini henüz bilemeyecek kadar küçüksün. Bundan dolayı seni sadece anne , baba ve ağabeyin ve bizlerin sevdiğini, onlar dışında teyze dayı gibi akrabalarının da sevdiğini bilmektesin. Sen de onları karşılıksız sevmektesin. Davranışların ve duygularına bakarak bunu anlamaktayız. Bu sevgiye okul arkadaşlarını ve öğretmenini de katabiliriz. Bu arkadaşlıklar hep masum ve gerçekten sana sevgi gösteren insanların arkadaşlıkları. Sevgileri. Çünkü sen ve onlar şu an kötülük düşünecek kadar sevgiyi yozlaştırmadınız. İlerleyen hayatta kötülüklerle de karşılaşacak ve sevginin önemini daha iyi anlayacaksın.

Canım kızım,

İnsan gerçek manada sevgiyi anlarsa, zamanla sevginin sahtesini de anlayabilir. Şöyle ki anne ve babadan gerçek manada sevgi bulamayan insanlar ilerde başkalarına da gerçek manada sevgi gösteremeyeceklerdir. Bunu hayatta 40 yıllık gözlemlerimle anlamaktayım ve sana da bu tecrübelerimi kızını hakiki manada seven bir baba olarak anlatmaktayım. İsteyen vermek istediğim mesajda daha iyi anlar.

Canım kızım,

Sahte sevgiler daha çok lise ve Üniversite yıllarında kız-erkek arkadaşlıklarında ortaya çıkacaktır. O çağda hayatı toz pembe gören gençler , gerçek sevgi ile zehirle yoğrulmuş ama sevgi gibi görünen sevgilere kanar ve çok zamanda hayal kırıklıklarına uğrar. O yüzden kızlar daha ilköğretim çağında , anne ve babalarının uyarılarına, önerilerine kulak vererek, gerçek sevgi ile sahte sevgiyi ayırmasını öğrenmeliler. Bu yüzden kızını gerçek manada seven bir baba olarak sana bunları anlatmaktayım.

Canım kızım,

İnsanın ilk görevi okulunda başarılı olmak ve hayatta lazım olacak bilgileri almak olmalıdır. Bu okulda öğrenilecek, ailede öğrenilecek ve hayatta okuyarak yaşanarak öğrenilecek şey. Sende yaşayarak, anne ve babanın tecrübelerini alarak öğrenmektesin.Bende hakiki manada kızını seven bir baba olarak sana hayatın gerçeklerini anlatacağım.

Canım kızım,

Bilmem biz erkeğiz ama, kızların erkeklerden daha fazla duygusal olduğu söylenir. İlerleyen hayatta kızların bu huyunu bilen çıkara dayalı erkekler, güzel konuşmaları, ileriye dönük sahte vaadleri ile kızları tuzaklarına düşürerek, gerekli hevesi aldıktan sonra onları yüzüstü bırakmaktalar. Bunu duygularının esiri olan ve hakiki manada sevgiyi anlayamayan kızlar, masum olanlar anlayamayınca tuzaklar ilerde insanın hayatına bile mal olmaktadır. Bunun çaresi de karşındaki insanın duygularını, vücut dilini küçük yaşta öğrenmeye bakman. Bunu okullarda öğretmeseler de sen kendi kendine öğrenmeye bakarsan hayat sana kolay gelecektir.

Canım kızım,

Sen her yaşta anne ve babanın seni gerçek manada sevdiğine inanarak onların sevgi ve bilgisinden faydalanırsan, onlarda bıkmadan usanmadan seni sevecek, hayatın tuzaklarından, dertlerinden seni koruyarak, senin mutlu ve bahtiyar bir hayat sürmene sebep olacaklardır.

Sevgili kızım,

Her anne ve baba kızını, oğlunu sever ama, her anne ve baba bilinçli olmayabilir. Çocuğunun gelişmesinin farkına varmayabilir, onu tehlikelerden koruyamayacak kadar güçsüz, bilgisiz olabilir. Ama sen hakiki manada seni seven anne ve babaya ve senin gelişmen için çaba harcayan bir aileye, ailenin ikinci derece yakınlarına sahipsin. Bunu iyi tahlil eder ve anlarsan bu destek sana bir ömür boyu devam edecektir.

Canım kızım,

Anne ve babasını seven kızlar, anne ve babasının da onu sevdiğine inandığından sever sanırım.Bilinçli ve kültürlü, eğitimli olan anne ve babalar çocuklarını daha güzel geliştirme ve yetiştirmeye çaba harcalar ve bunda da muvaffak olurlar. Bizlerin de hayat amacı zaten, sizlerin bizlerden daha gelişmiş insanlar olmanız ve çocuklarınızı da sizlerden daha gelişmiş insanlar olarak hayata hazırlamanız. Bunu da ağabeyinle senin başaracağınızdan ve çevrenize örnek olacağınızdan hiçbir şüphemiz yok.

Canım kızım,

Anne ve babaların gerçek manada sevenleri, ilerde de çocukları gerçek mana da seveceklerdir. Çünkü, gerçek manada sevgi gören insanların çoğu, başta çocukları olmak üzere, kendisini gerçek manada seven çevrelerine sevgi göstereceklerdir.

Canım kızım,

Hayat bize öyle şeyler sunar ki, hayatta yaşadığımız zaman hayata verdiklerimiz bizlere hep geri yansır. Sevgi vermişsek sevgi, hainlik görmüşsek hainlik görürüz. Tabii ki bunun istisnaları da vardır.Bu istisnalar da genel kuralı bozmaz. Biz iyilikle sevgi ile yaklaşırsak kısa vadede anlaşılamazsak da uzun vadede bizleri önce çevremiz, sonra ülkemiz anlayacaktır.Yazarlarımızın öldükten sonra kıymete binmesi ve yaşadıkları zamanlarda çile çekmeleri buna örnek gösterilebilir.

Canım kızım,

Bizlerde çok zaman sevgimize karşılık görememekten yakınırız. Bu durumda “ İyilik yap denize at, balık bilmezse halık bilir” atasözümüze sığınırız. Belki bize karşı yapılan hatalardan zarar görebiliriz ama hayatta bir tecrübemiz olmuş olur. Unutmamak gerekir ki Edison bile ampulü bulmak için 2000 deney yapmış ve 1999 tecrübesi ile bunu elde etmiştir.

Canım kızım,

Çok insan der ki , “Zamanımızda hayatta bize yol gösteren yoktu.” Ben bu sözü hiç ciddiye almam. Bunun aslı şöyledir. “ Hayatta Allah bize çok yol gösteren insan yolladı ama biz onları anlamadık ve onlarla alay ettik. Onları önemsemedik, onların yanından kaçtık” işte gerçek olan budur. İnsan geçmişse biraz mantıklı bakarsa bunu görür.

Canım kızım, Eli kalem tutan bir baba olarak sana yazmak , sana hayatımın tecrübelerini anlatmak, seni gerçek manada sevmek beni çok heyecanlandırtmakta ve sana olan sevgimi artırmakta. Seninde aleni ve anne, babanı akrabalarını çok sevdiğini bilmekteyiz. Bu sevgin bir ömür boyu sürsün isteriz.

TURAN YALÇIN-TOKAT

 
Toplam blog
: 1096
: 1558
Kayıt tarihi
: 28.12.07
 
 

1967 Tokat'ın  Pazar ilçesi doğumluyum. İşitme engelliyim. İstanbul Üniversitesi iktisat Fakültes..