Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mayıs '08

 
Kategori
Anneler Günü
 

Anneler Günü'nüz kutlu olsun!

İnsanlar dünyaya geldikleri anda dünyanın zorluklarıyla karşı karşıya kalırlar. Bu zorluklarla başa çıkabilmek için her zaman birilerine ihtiyaç duyarız. İhtiyaç duyduğumuz kişiler zaman zaman farklılık gösterirler. Doktora, polise, mühendise, öğretmene vs. hayatımızın herhangi bir döneminde ihtiyaç duyabiliriz. Hayatımızın her döneminde ihtiyaç duyduğmuz biri vardır. O kişi annemizdir.

Annemiz, bizi hayata hazırlayan kişidir. Çünkü biz kendimizi bilmeden annemizin öğrettiklerini biliriz, öğreniriz. Ebeveynlerimizin yaptıklarını ve söylediklerini beynimize kaydederiz. Beynimize kaydettiklerimizi, öğrendiklerimizi büyüyünce hayatımızda uygularız. Ne kadar büyüsek de yine de annelerimize ihtiyaç duyarız. Düşünebiliyor musunuz; yanınızda bir insan var ve o insan sizin yaptıklarınızı kaydediyor, her söylediğinizi yapıyor ve doğru-yanlış ayırt etmeden bu öğrendiklerini kendi hayatında uyguluyor. Yani sizin fotokopinizi çekiyor. Bu durumda işiniz çok zor değil mi?

İşte bu yüzden annelik kutsaldır. İşte bu yüzden anneler kutsaldır, anneler fedakardır, anneler vefakardır. Dünya üzerindeki en zor meslek anneliktir. Anneler Günü'nde, annemizin, Anneler Günü'nü mutlaka kutlamamız gerekir. Bizim için hayatlarını feda eden annemize ufak bir hediyeyi çok göremeyiz değil mi? Onların annemiz olduğunu sadece bügün hatırlarsak hata ederiz. Ama, "Ben hergün annemi hatırlıyorum, bugün hatırlamasam, aramasam, hediye almasam da olur." demek de yanlış olur.

Şu an aramızda olmayan tüm annelere Allah'tan rahmet diliyorum. Aramızda olan annelerin de Anneler Günü'nü kutluyorum.

 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..