Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '08

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Annelerin sıradan bir sütlü, kakaolu tatlısı

Annelerin sıradan bir sütlü, kakaolu tatlısı
 

Diyelim ki canınız tatlı çekti. Ya da eşiniz, çocuklarınız, anneniz, kardeşiniz, arkadaşınız... sizden tatlı bir şey yapmanızı istedi. Yorgunsunuz da. Ama, tatlı kriziniz ya da yakınlarınızın tatlı krizi sizin yorgunluğunuza rağmen hala devam ediyor. Oflaya, puflaya mutfağın yolunu tuttunuz. Annelerin sıradan bir sütlü, kakaolu tatlısını yapmaya başladınız.

İşte size malzemeler. Hadi Kolay gelsin.

3 Yemek kaşığı tepeleme un
6 Yemek kaşığı tepeleme şeker
2 Yemek kaşığı tepeleme kakao
1 Yumurta
1 Litre süt
2 Yemek kaşığı margarin
2 Paket burçak bisküvi

Un, şeker, kakao bir tencerede karıştırılır. Yumurta ve süt ilave edilir. Ocağa konulur. Sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ocak kapatılır. Margarin ilave edilir. Soğumaya bırakılır. Soğuyunca mikserle çırpılır. Bir borcam ya da kare ve kenarlı bir tepsiye bir sıra bisküvi dizilir. Üzerine muhallebi gezdirilir. Bu işleme bisküviler bitinceye kadar devam edilir. Buzdolabında 2 saat kadar bekletilir. Ceviz, hindistan cevizi, fındık, fıstık, badem... artık evinizde hangisi varsa üzeri süslenerek servis yapılır. Hatta servis yaparken üzerine bir kaç top vanilyalı dondurma da koyabilirsiniz.

Tatlıyı tarif ettiğim gibi yaptınız. Bu arada çayı da demlediniz. Bir çatal bisküvili tatlı, bir yudum çay, bir çatal bisküvli tatlı... hıııımmmm. Eminim; siz afiyetle tatlınızı yemeğe ve çayınızı yudumlamaya devam ederken yorgunluğunuz da çoktan uçup gitmiştir.

 
Toplam blog
: 78
: 2343
Kayıt tarihi
: 11.08.07
 
 

Unlarla uğraşmayı seviyorum; unutturuyor bana üzüldüğüm şeyleri. Mutfak aşkımın en kötü tarafı, işim..