Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '09

 
Kategori
Antalya
 

Antalya TEDAŞ uyuma! Elektrik direklerinden kıvılcımlar fışkırıyor

Antalya TEDAŞ uyuma! Elektrik direklerinden kıvılcımlar fışkırıyor
 

Biz, yaz kış bu rezaleti yaşamak zorunda mıyız? Turizmin başkenti Antalya'da mağara adamları gibi karanlıkta yaşıyoruz. Hangi çağdayız biz?

Antalya, turizmin göz bebeği şehir, Başbakan’ın “milyonlarca turist geliyor, şehri görüyor, alt yapısı ile yolları ile doğası ile her tarafına hayran olup gidiyor” dediği şehir.

Sayın Başbakan’ı, bizim mahalleye de bekleriz. Eğer karanlıkta yolunu bulabilirse tabiki. Dikkat etsin; bu ara her sokağın başında 4-5 metrelik çukurlar kazıldı, etrafına da uyduruk bir iki tuğla konuldu, elektrik kesik, ola ki gece vakti gelirse çukurlara düşüp kolunu, bacağını kırması işten bile değil.

Hele hele elektrik direklerinin ve direklerin arasında langır langır sallanan elektrik tellerinin altından hiç yürümesin. Allah korusun, elektrik direkleri ve tellerinden havai fişek gösterisi gibi kıvılcamların göğe yükseldiği, patırtılar kütürtüler içinde kıvılcımların fışkırdığı bir anda altından geçerse canını bile yitirebilir.

Tam da televizyonda 7 gencimizin ihmal sonucu doğal gaz zehirlenmesinden vefat ettiğini ve acılı ailelerinin feryatlarını üzüntü ile izlediğim anda evin içi bir anda bembeyaz oldu. Tüm elektrikli aletler hani derler ya bir gitti bir geldi, arkasına da korkunç patlamalar eşliğinde, balkonumun 2 m önündeki elektrik direğinden ve tellerden kıvılcımlar yağmaya başladı. Sonrası korkunç bir karanlık ve kendimi nasıl dışarıya attığımı bilmiyorum.

Ve bu sorunu Antalya’nın mutena! semti Lara’da yaşıyoruz. Yaklaşık 10 gündür durum bu şekilde. Gece, gündüz kıvılcımlar fışkırıyor, elektrik kesiliyor. Görevliler gelip güya yapıyorlar. Her direğin altına da bir çukur kazdılar ve etrafında hiç bir ikaz işareti yok. Her yer zindan gibi, sokaklar karanlık, evlerde elektrik yok. Lara Fener Mahallesinde, Muratpaşa Belediyesi’nin görkemli fıskıyeli binasının hemen dibinde oluyor tüm bunlar.

Tedaş arıza görevlisine soruyorum “bu ne rezalet, 10 gündür tamir ettik diyorsunuz, hani?”. Bana verdiği yanıt “muhtara şikayet edin lütfen”!. “Ya güzel kardeşim canımız tehlikede muhtarı mı kalmış bu işin. 10 gündür neyi tamir ediyorsunuz siz?”.

Antalya’da yazın kışın klimalara yüklenince elektrik alt yapısı yeterli gelmiyor ve bu rezaleti yaşıyoruz. Günün her saatinde bu elektrik kesilmeleri yüzünden insanlar çıldırma noktasına geldi. Soğukta yaşlı, çoluk çocuk perişan durumda zira Antalya’nın çoğu klima ile ısınıyor. Gerçi bu aralar bedava kömürle zehirleme gayreti de son hız devam ediyor, hava kirliliğinden sokakta nefes alamıyoruz.

TEDAŞ Yetkililerine sesleniyorum;

Lütfen acilen adam gibi arızayı giderin, insanların canına da kastetmeyin. İhmal ve ciddiyetsizlik böyle bir şey işte. İnsanlar ölmeden lütfen önlem alınız.

Amirinize, üst amirinize,en üstüne, onun da üstüne, Sn.Başbakan’a kadar iletin bi zahmet.

Burası Antalya, turizmin göz bebeği, karanlıkta yaşıyoruz…mağara adamları gibi!

Turizmin yüz akı Antalya’yı, turizmin yüz karası haline çevirmeyin!

 
Toplam blog
: 476
: 2331
Kayıt tarihi
: 10.07.08
 
 

Çok eskidendi ..