Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '09

 
Kategori
Futbol
 

Aragones! Benim Fenerbahçem nerde?

Aragones! Benim Fenerbahçem nerde?
 

Evet, Aragones benim Fenerbahçem nerde?

Bu takım geçen yıl Şampiyonlar ligine kalırken, Andreleht gibi bir takımı iki kez yenerek gelmiş. Ve kaldığı en zorlu guruptan, (çünkü İnter, PSV ve CSK Moskova liglerinin şampiyonu) İnter galibiyeti ile girip, CSK Moskova galibiyeti ile çıkmıştır. O güne kadar Türkiyeden Şampiyonlar ligine katılan takımlar içinde en yüksek puanı(11) alarak kalmış, daha sonra da, hani futbolun kralı oynanan senin ülken İspanya’nın son iki yılda UEFA kupasını alan takımı Sevilla’yı eleyerek, Avrupa’nın en iyi sekiz takımı arasına girmişti. Sonra da Şampiyonlar liginin tek yenilgisiz finalisti Chelsea’yi yenen tek takım olarak tarihe geçmişti.

Aragones! Sen bu takıma ne yaptın?

Fenerbahçe, ilk yarının son ve ikinci yarının ilk maçlarında acaba dört puan mı kaybetti, yoksa iki puan mı kazandı?

Bence ikinci şık! Yani, Fenerbahçe iki puan kazandı. Fenerbahçe bu futbolu ile mi şampiyon olacak? Eğer şampiyon olursa, bu Türkiye’de futbolun bittiği anlamına gelir!

Koskoca Fenerbahçe takımında birkaç futbolcunun dışında kendini oyuna veren oyuncu yoktu!

En az beş Anadolu takımı değerindeki Daniel Guiza, daha 7. dakikada seyirciden ilk yuhunu(!) aldı ve 90 dakika hak ettiği gibi yuhalandı.

Aragones ve saz arkadaşları, yongayı hep kendi vatandaşları tarafına yonttu! Guiza’ya 90 dakika sabretti ve sahada hiç bir şey yapmamasını görmemezlikten geldi! Selçuk gibi takımın en iyilerinden birisini çıkartıp, daha yolda yürümesini bilmeyen ve Aragones tarafından ısrarla alınması istenilen Josico maça girer girmez sahada dolaşırken(!) sakatlandı ve Fenerbahçe maçı en az beş dakika on kişi oynayarak bitirdi!

Fenerbahçe’nin gol atabilecek adamlarından birisi olan Deivid oyundan çıkartılıp, yerine Semih alınıyor. Takım zaten 10 kişi ile oynarken, sahada olmayan, Guiza’yı sahada tutarak, 10-11 maça devam etmesini, maçın sonunu da 9 kişi bitirmesini sağladı. Fenerbahçe yesin içsin Volkan Demirel'e dua etsin! Yoksa Kayseri maçındakinden daha beter bir hale düşebilirdi!

Böylesi ekonomik kiriz içinde yüzerken, eşek yükü ile para alan Aragones ve saz arkadaşları ile oyuncu diye alınan vatandaşlarının hemen takım ile ilişiği kesilip, Dışişlerinden de yardım alınarak(!) Sınır Dışı edilmelidirler.

Birkaç kelimede yönetime söylemek istiyorum. Böylesi bir kriz döneminde, eşek yükü ile para vererek aldığınız teknik direktör ve oyunculara bir bakın, birde Gaziantep takımının oyuncularına ve Teknik Direktörüne bakarak bir karar verin. Bir Tabata, koskoca Fenerbahçe’nin milyon $lık oyuncuları ile resmen ve alenen dalga geçti. Gerçi Gaziantep takımında kötü bir oyuncu yoktu!

Bir de Fenerbahçe takımındaki Brezilyalılar hegemonyasının devam ettiği ve takıma istedikleri gibi hükmettikleri açıkça görülüyor.

Netice itibarı ile ülkesinde torunları ile vakit geçirmesi gereken bir dede, ülke futbolu ve Fenerbahçe ile dalga geçiyor. Ersun Yenal’ların, Aykut Kocaman’ların, Rıdvan Dilmen’lerin, Bülent Uygun’ların suçu ne? Onların olduğu bir ortamda, Aragones’in esamisi bile okunmaz.

Ali Şen’in tabiri ile 25 milyon, bana göre ise 30 milyon olan Fenerbahçe taraftarlarına şimdiden ölen bu sezon için geçmiş olsun dileklerimi sunuyor, sezon sonuna kadar Sivas Sporu desteklemeyi öneriyorum.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..