Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '10

 
Kategori
Futbol
 

Yine aynı ikili: 1-2

Yine aynı ikili: 1-2
 

galatasaray.org


Zor bir maç geçmesi bekleniyordu. Manisa için 1 puan bile çok değerliydi, Gs'ın puan kaybetmeye dahi tahammülü yoktu. Galatasaray, uzun süredir deplasmanda kazanamıyordu, bütün Gs'lıların içinde yine bir şüphe, bir kuşku vardı. "Ya kazanamazsak" diye...

Ama korkulan olmadı. Galatasaray, Diyarbakır maçındaki 11'le sahadaydı.Çok baskılı, kazanmayı isteyen bir şekilde oynuyordu sarı kırmızılı takım. İlk 15 dakikada, oyunu rakip sahada oynadı Galatasaray. Nitekim golü de 21'de buldu. Güzel bir duran top organizasyonuydu. Caner hemen geriye çıkardı, arkadan Elano geldi vurdu, yerden gelen topta Keita doğru yerde bulunarak golü attı. Golde aslan payı Elano'ya ait. Hiçbir Manisalı oyuncunun, Elano'yu hesap etmemesi büyük bir dikkatsizlikti. Manisaspor ilk yarıda, sadece iki net pozisyon yakaladı. Isaac'in pozisyonu ofsayt değildi, Manisa'nın bir golü yitip gitti. Bu, maçın kaderini etkiledi.

Galatasaray yine arzulu başladı.İkinci golü bulmak istiyordu, Manisa'da sol ve sağ taraf değişti. Hücumdaki Güven defansın soluna geldi. Momha'da, Keita'ya önlem amacıyla oyundaydı. Galatasaray, Caner'in yarattığı pozisyonla golü buldu. Arda'nın savunmaya sızışı, İlker'in hatalı çıkışı ve Baros'un takipçiliği golün olmasını sağlayan etmenlerdi. Sonraki dakikalar Galatasaray için rutin geçerken, Manisaspor umutlandı. Soldan gelen bir atakta, Manisaspor'un umutlarını Mehmet Topal yeşertti. Bu sezon oynadığı 7 resmi müsabakayı boş geçmeyen Aykut, bu maçıda boş geçmedi.

Maçın son dilimleri hem Galatasaray hem de Manisaspor açısından tansiyonu yüksek bir şekilde geçti. Galatasaray, maçı 4-1 yapabilirdi, Manisaspor'da beraberliği yakalayabilirdi. Ama gülen taraf Gs oldu ve derbi maçını beklemeye başladı. Galatasaray'ın son 4 maçı kaldı. 2'si Ali Sami Yen'de, 2'si deplasmanda. Büyükşehir maçını saymazsak, sadece 1 deplasmanı var. Şampiyonlar Ligi hayal değil. Tabi ki yarın oynanacak derbi maçına bağlı biraz bu.

Keita ve Baros ikilisi Manisa'da da sahnedeydi. Deplasmanlardaki etkisizliğiyle tartışılan Keita, bu maçta, bu tartışmaları eritti. Artık bundan kötü oynamaz heralde.

Mustafa Denizli'nin dediği çıkacak gibi sanki.Ne demişti; " Lig, 32. haftada arapsaçı olur." 32. haftada da değil, önümüzdeki hafta ligin karışması muhtemel.Bakalım ligin bu kaotik durumu nasıl çözülecek, merakla bekliyorum.

Yazımı noktalamadan, derbi maçıyla ilgili tahminde bulunayım; bu maç berabere bitecek ve Beşiktaş lige havlu atacak!

 
Toplam blog
: 16
: 691
Kayıt tarihi
: 22.05.07
 
 

1994 yılında doğdum. İlköğretim öğrencisiyim. Hergün yeni birşeyler öğreniyorum. Milliyet Blog yaz..