Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '10

 
Kategori
Futbol
 

Kral Döndü:4-1

Kral Döndü:4-1
 

sporx.com


Ali Sami Yen'deki kader maçı, protestolarla başladı. 5 dakikalık suskunluk, pankartların ters asılması ve futbolcuların aleyhine tezahüratlarla.

Diyarbakır maça hızlı başladı. Galatasaray'ın kiralık gönderdiği Erhan'la gole yaklaştı, çok az farkla auta çıktı. Bu pozisyonun golle sonuçlanmaması, Galatasaray adına şanstı.

Sonra taraftar ve takım maça başladı. Sanki maç, beşinci dakikadan sonra başladı. Küçük maçların büyük adamı Keita, Baros'a ilk golü attırdı.Usta işi bir pas ve kafa vuruşu. Aradan 10 dakika geçti, yine Keita-Baros ortaklığı ve Baros'un kafa golüyle gelen gol. Tabi bu gollerde, Diyarbakırlı kaleci Metin'in adale sakatlığından dolayı zor oynaması önemli bir faktör oldu. Bir de, normalde önde oynamaya alışık olan Burak'ın, Baros'u kaçırarak kademe hatası yapması. Zaten ilk yarım saatte Diyarbakır bitti, Galatasaray içinde maç kısmen bitmişti.

İkinci yarının başlarında, ardı ardına gelen iki gol, Diyarbakır'ın gardını düşürdü. Neill'ın bu maçta gol atacağını hissetmiştim ve attı. Bunu belirtmek istedim. İster inanın, ister inanmayın! Bu golde de, bücür Giovani sahnedeydi.

Baros, bu maçta, ilk 11'de olmasının etkisiyle fırtına gibiydi. Attığı bütün gollerde, demarke vaziyetteydi. Sezonun büyük bölümünü sakat geçirmiş olmasına rağmen, 9 gole ulaştı.

Rijkaard 4-0'ın etkisiyle genç Emre'yi sahaya sürdü. Doğru bir hamleydi, böylece A takıma ısınmaya başladı. Alemci Jo oyuna girince, taraftar hep bir ağızdan;"Alemci futbolcu istemiyoruz" diye bağırıyordu. Bu tepkiler haklıydı, Jo kendi ipini çekti. Güle güle Jo, her ne kadar iyi bir intiba bırakmasan da!

Diyarbakır için ne diyim, ahı gitmiş vahı kalmış. Küme düşmeyi ensesinde hisseden bir takım ama hiç de öyle oynamıyor. Sanki orta sıralarda, yerini garantilemiş, sezonu bitirmiş bir takım gibi. 4-0'dan sonra bastırdılar, bir de gol buldular. Ama neye yarar.Geçti Bolu pazarı, sür eşeği Niğde'ye!

Kısacası kral döndü. Kendi dönmekle kalmadı, kalbi iflas etmiş bir hastayı elektroşok etkisiyle hayata döndürdü. Bir oyuncu takımı bu kadar mı etkiler? Bu Baros'sa etkiler.

 
Toplam blog
: 16
: 691
Kayıt tarihi
: 22.05.07
 
 

1994 yılında doğdum. İlköğretim öğrencisiyim. Hergün yeni birşeyler öğreniyorum. Milliyet Blog yaz..