Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '10

 
Kategori
Futbol
 

Ne yaptın Rijkaard!

Ne yaptın Rijkaard!
 

galatasaray.org


BÜTÜN UMUTLAR TÜKENDİ HERŞEY BİTTİ!

Galatasaray için çok kritik, artık zurnanın zurt diyeceği bir nokta ve Galatasaray berabere kalarak bütün umutlarını bir kalemde siliyor.Hemde çok kötü bir futbolla.Sanki şampiyonluk kovalamıyor da, küme düşmemeye oynuyor! Sivas mı Galatasaray yoksa Galatasaray Sivas mı karıştırdım.

Televizyonu açıp, maçı izlemeye başladığımda kadroyu görünce şok oldum! Defansta Servet, orta sahada Ayhan-Mustafa-Mehmet-Barış dörtlüsü vardı, sanırım Rijkaard çıldırmış! Bu kadroyu gördükten sonra;Galatasaray'ın nasıl bir kafa yapısıyla bu maça çıktığını merak ettim.Hem rakibi oynatmayıp, hem de kendin mi oynamayacaksın? Nitekim öyle oldu.

17'ye kadar Galatasaray'ın net pozisyonu yok, kişisel becerilerle gelen bir gol var.Ayhan bekletmeden Barış'a aktarıyor, o da gol vuruşunu yapıyor.Daha sonra Sivas bastırıyor, Musa'nın mutlak gol olacak pozisyonunu Aykut engelliyor.Birde Giovani'nin kaçırdığı bir pozisyon var.İlk yarının özeti bu.Her iki takım açısından kısır bir ilk devre.

Daha sonra bambaşka bir ikinci yarı, bambaşka bir Sivas sahada.Maçı daha çok kazanmak isteyen, gol bulmaya çalışan, rakibi bunaltan, kendi yarı alanına hapseden bir takım.Galatasaray'da ise ilk yarının rehaveti, 8 savunmacıyla oynamaya, hücum etmeye kalkışan bir takım görüntüsünde.Giovani ve Keita hızlı kontratağa çıkacak, pozisyon yaratacak ve gol olacak;ölme eşeğim ölme!

Dakikalar 60'ları gösteriyor, Sivas çok etkili.Ben, ekran başından bağırıyorum:"Rijkaard oyuna müdahale et".Ama Rijkaard izlemeye devam ediyor.Sonra bir kez daha Musa sahneye çıkıyor;Aykut'un müthiş zamanlaması olası bir gole daha geçit izni vermiyor.Bu sıralarda, maç içerisinde, gerginlikler devam ediyor.Bir sinir harbi var.Rijkaard maçın son 15 dakikasında Jo ve Elano'yu oyuna sürüyor, ama ne fayda! Ne jo, ne de Elano oyunun içinde, sahadalar ama ruhları burada değil.

Bu orta sahayla, anca bu kadar olurdu zaten! Uzatmalar söyleniyor, 5 dakika daha oynanacak oyunun sık durması nedeniyle.Ve uzatmaların ilk dakikalarında, korkulan oluyor.Faruk'un seken topunda Mehmet Yıldız, bütün hayalleri yıkıyor.Bütün Galatasaraylı taraftarların başına kaynar sular dökülüyor! Son dakikalarda ortalık karışıyor.Barış rakibine bir tekme savuruyor, oyun dışı.10 kişi kalıyor Galatasaray.Bu mağlubiyetin üzerine tuz, biber oluyor. Saha karışıyor, maçın başından beri yaşanan gerginlikler, son dakikalarda doruk noktasında!

Sivas takımı, bu beraberliği hak etti.İyi mücadele etti, gol için herşeyi yaptı. Sahaya oyunu tutmaya çalışan bir kadroyla çıkan Galatasaray'a, kök söktürdü. Mücadelesinin, baskısının meyvesini bir puanla aldı.Helal olsun, yolları açık olsun! Ne diyelim...

Galatasaray için herşey bitti. Sezon başındaki 5 kupa hedefinin hepsi teker teker kayboldu. Bundan sonra değil şampiyonluk, şampiyonlar ligi bile çok zor.Geriye kalan 6 maçtan birinde dahi puan kaybedilirse;vah Rijkaard'a, vah yönetime!

Yönetim Rijkaard'ın arkasında durduğunu belirtiyor ama, Rijkaard seneye bu takımın başında olur mu? Tam bir muamma.

Sivas'ın yollarında, şampiyonluk yolundada kaybolundu.Teşekkürler futbolcu, teknik heyet ve yönetime!

 
Toplam blog
: 16
: 691
Kayıt tarihi
: 22.05.07
 
 

1994 yılında doğdum. İlköğretim öğrencisiyim. Hergün yeni birşeyler öğreniyorum. Milliyet Blog yaz..