Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '10

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray Fenerbahçe maç analizi

Galatasaray Fenerbahçe maç analizi
 

Maç öncesi değerlendirmemde belirttiğim gibi mücadeleli ancak kötü futbola sahne olan bir maç izledik Sami Yen' de. Galatasaray' ın 2-3 tane pozisyonu ve Fenerbahçe' nin de golü hariç, maçın dikkat çeken, göze hoş gelen hiçbir yönü yoktu. Ligin en iyi hücum takımını, etkin bir alan savunması ile durdurmayı başaran Fenerbahçe, Daum' un klasik beraberlik veya sürpriz 1-0 kazanma üzerine kurulu defansif taktiği ile üç puanı aldı. Herşeyden önemlisi, şampiyonluk potasına yeniden girmiş oldu.

Fenerbahçe' de Alex dahil tüm oyuncuların oyunun defansif yönünde hatasız oynadıklarını gördük. Galatasaray ise son 2-3 haftadır süren Ardasızlık sendromu ile yine hücumda pozisyon üretmekte zorluk yaşadı. Son 4 maçtır gol yemeyen Fenerbahçe' ye karşı oldukça dağınık bir hücum performansı gösterdiler. Öyle ki, gol pozisyonları tamamen bireysel yıldızların becerileri ile kazanıldı. GS takım oyununu unuturken, FB takım oyununu en azından defansif açından öğrendi diyebiliriz. Ligin önemli bir kısmında hücumda etkin olan ancak savunma yapmayı beceremeyen FB, son 5 maçtır gol yemeden tamamlayarak savunma yönünü güçlendirdiğini göstermiş oldu. Ancak bu sefer de hücum unutulmuş oldu.

Maçtan önce FB' nin en büyük kozu Guiza diyenler, Guiza önemli bir silah diye yorum yapanlar artık umarım Guiza' nın ne denli "poşet" bir forvet olduğunu görmüşlerdir. Bu takımda Semih ve Gökhan Ünal gibi iki futbolcu kenarda paslanmaya bırakılırken, Küçük Emrah' a bu tolerans neden gösteriliyor anlamak mümkün değil. Hem adama yazık, hemde FB taraftarına. Bugün de maçta en ufak bir olumlu katkısı olmadan, sahada gezinip durdu. FB bugün resmen 10 kişi oynadı. Öyle ki adam kaleci ile karşı karşıya kalsa bile, rakip takım defansı, seyircisi panik olmuyor. Hemen her topu göğsü yerine eli ile kontrol etmeye çalışıyor. Buna rağmen hala Guiza' nın iyi futbolcu olduğunu iddia edenler var. Gerçekten inanılır gibi değil. Olay artık futbol bilgisizliğinden, zeka eksikliğine doğru kaymaya başladı.

Maç öncesi değerlendirmemde maçı kaybedecek takımın lige havlu atacağını belirtmiştim. GS' ın bundan böyle ciddi bir iniş yaşayabileceğini düşünüyorum. Önümüzdeki hafta oynayacakları lig maçı son derece kritik. Fenerbahçe ise bu 3 puan ile yeniden potaya girdi. Maçta kazanılan 3 puandan daha da önemlisi, FB' nin savunma yapmayı öğrenmiş olması. Önünde Beşiktaş ve Trabzon lig, Trabzon ile kupa olmak üzere 3 kritik derbi maçı olan FB' nin, bu maçlarda en fazla ihtiyaç duyacağı şey yine bu kritik savunma olacak. FB adına diğer bir önemli sonuç ise, teknik heyetin de tekrar heyecanlanması ve şampiyonluğa yönelik motivasyon kazanması. Umarız Daum ve ekibi, artık doğru hamleleri yapmaya başlarlar.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 575
: 567
Kayıt tarihi
: 10.05.07
 
 

İlgi alanları ekonomi, para politikası, siyaset, edebiyat, futbol, Türk ve Ortadoğu Tarihi, AB ve..