Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '10

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe Kayserispor maç analizi

Fenerbahçe Kayserispor maç analizi
 

Ligde kritik dönemece girilirken FB, fikstür avantajını iyi kullanmaya devam ediyor. Kendi sahasındaki Trabzonspor ve Beşiktaş maçları hariç zorlu bir maçı kalmayan, hep orta sıralardaki iddiasız takımlar ile karşılaşacak olan FB, bunlardan biri olan Kayserispor' u, sezonun en organize ve istekli futbollarından birisini oynarayak geçmeyi başardı. Esasen son derece genç ve istekli bir rakibe karşı oynayan FB, gerek istek, gerek güç, gerekse de dayanıklılık olarak rakibinin üzerine çıkmayı başararak 3 puanı aldı.

Kayserispor, orta sıralarda, herhangi bir amaç ve iddiası bulunmayan bir takım için beklenecek vasat bir futbol sergiledi. Ancak saha içindeki sertlik düzeyi, Kayserispor' lu futbolcuların maçın başından sonuna dek gereksiz fauller yapmaları bu takıma yakışmadı. Elbette bu faullerin amacı FB' yi sindirmek ve durdurmaktı, ancak hakemin bu sertliğe prim vermemesi gerekirdi.

FB adına en büyük şans hafta içi tek antrenmana katılabilen Guiza' nın sakatlığının nüksetmesi idi. Kendisine acil şifalar dilemekle birlikte, FB' nin yüksek menfaatleri açısından Guiza' nın oynamaması büyük önem taşıyor. Gökhan Ünal, hem akıllı oyunu hem de attığı akıl dolu gol ile FB' nin ilk santraforu olması gerektiğini ortaya koydu. Belki süper bir futbol oynamadı ama Guiza' dan çok daha faydalı bir oyuncu. Daum' a kalsa, Guiza 90 dakikayı tamamlayacaktı ve belki de yine saç baş yolduracaktı.

FB' li futbolcular geç de olsa şunu anlamışlar; Turkcell Super Lig' de maç kazanmak için gol yemeyeceksin. Rakibe pozisyon vermeyeceksin. Kontra atağa maruz kalmayacaksın. İşte son birkaç haftadır yükselişe geçen FB' nin sırrı bu. Defansif oyunu iyi oynamak. Defansif organizasyonlarda hata yapmamak. İyi pozisyon almak ve rakibe sahanın her yerinde basmak. Bunları iyi yaptığınız zaman puan garanti, puanlar almak da yüksek olasılıklı oluyor.

Fenerbahçe, elindeki kadro yapısına göre en iyi taktikle oynuyor. Burada Daum' un hakkını vermek gerek. Ligin ikinci yarısında başlayan düşüşün sebeplerini iyi analiz etti ve çözüm üretti. Son haftalarda gelen başarılı sonuçlar ile de şampiyonluğa inanmaya başladı. Bu durum, futbolcuları da etkiledi ve onlar da inanmaya başladılar. Şimdi de aynı inancı taraftardan bekliyorlar. Tüm bunlara ve alınan başarılı sonuçlara rağmen, hala sezon başından beri ortaya koyduğum iddiaların arkasındayım;

1) Daum FB' nin beklentilerini karşılayacak bir hoca değildir.

2) Bu kadro, Türkiye' de idare etse de, Avrupa' da iş yapabilecek düzey ve kapasitede bir kadro değildir.

FB önümüzdeki haftayı maçsız geçecek ve 3 puanı havadan almış olacak. Maç yapmamak bence bir dezavantaj. Futbolcu maçla form tutar. Hele de takım yükselişe geçmişken bu bir haftalık ara pek de hayırlı gözükmüyor. Bu arayı çok çalışarak geçirmek ve motivasyonu asla kaybetmemek gerek. Burada Başkan ve Yönetime büyük görev düşüyor. Disiplin kaybını önlemeliler.

 
Toplam blog
: 575
: 567
Kayıt tarihi
: 10.05.07
 
 

İlgi alanları ekonomi, para politikası, siyaset, edebiyat, futbol, Türk ve Ortadoğu Tarihi, AB ve..