Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mart '10

 
Kategori
Futbol
 

Çok ağır bir yara!

Çok ağır bir yara!
 

sporx.com


Fenerbahçe bir taşla iki kuş vurdu.Hem rakibini şampiyonluktan etti, hem de Bursaspor'un kaybettiği haftada 3 puan aldı.

Bir yanda Emre'siz Fener, diğer yanda Arda'sız bir Galatasaray vardı.Arda 18'deydi ama yinede sakattı. İlk dakikalarda Galatasaray etkiliydi, pozisyonlar buldu. Elano sol kanatta başlamıştı. Arda'nın yokluğunda hücumda daha etkin rol oynayacaktı. Bir nebze olsun bunu yapabildi. Galatasaray pasa dayalı bir futbol yerine; kanat beklerinin ve Neill'ın savunmadan attığı uzun paslarla, Keita-Jo-Giovani üçlüsünden biriyle buluşturup, gole gitmeyi amaçlıyordu. Özellikle Bilica atılan bu topları çok iyi kesti Lugano'yla birlikte.

Fenerbahçe, ilk 10-15 dakikadan sonra oyunda dengeyi kurmasını bildi. Galatasaray'ın presini ayağa yaptıkları paslarla kırmayı başardılar. Dikkat ettim; Fenerbahçe bu oyun felsefesiyle çok rahat top gezdirdi, özellikle Selçuk'ta hücuma çok iyi katkıda bulundu. Cristian'ın eksikliğini hiç hissettirmedi. Böylece Fenerbahçe ilk yarının berabere bitmesini sağladı.

İkinci yarıda Galatasaray daha etkili oynadı. Arda oyuna girdikten sonra, daha çok pozisyon buldu. Maçın kader anı; Jo'nun ortaya çevirdiği topta Gio'nun kaçırdığı pozisyondu. Bu pozisyonun kaçırılması, Fenerbahçe'nin direncini daha arttırdı.Jo bu pozisyon haricinde, yokları oynadı. Keita'da son bölümlerde etkiliydi.

Fenerbahçe ikinci yarıya defansif başladı. Galatasaray'ın kendi bölgelerinde atakta olduğu sırada topu kapıp, hızlı atağa çıkmaya çalıştılar. Maçın kader anından sonra; Selçuk'un uzaktan şutunda Leo Franco'nun büyük hatasıyla golü buldular. Maç 0-1 oldu.Sonrasında Ali Samiyen'de soğuk bir duş oldu, ortam sessizliğe büründü birden.

Son dakikaya kadar bastırdı Galatasaray. Keita'nın uzatmalardaki volesini de, Volkan parmaklarıyla eritince herşey bitti Galatasaray için. Gio'nun düşürüldüğü bir pozisyon vardı uzatmalarda, ama penaltı değildi.

Fenerbahçe defansif ağırlıklı, kontratağı düşünen futboluyla istediğini almasını bildi. Selçuk, 'Şahin'gibi vurdu yine Galatasaray'ı.

Şampiyonluk yarışında olmak yada olmamak maçıydı; Fener bu yarışın içinde 'varım' dedi, Galatasaray 'yokum' dedi. Bundan sonra şampiyonluk yarışı üç takım arasında geçecek; Bursaspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe.

Galatasaray'ın matematiksel olarak şansı olabilir ama bu şekilde devam ederse mümkün değil. Galatasaray, balansı bozulmuş bir araba gibiydi, bu maçtan sonra iyiden iyiye bozuldu. 3 hedeften uzaklaşılan geçen sene gibi, bu senede makus talihini bozamadı Galatasaray.

Galatasaray'ın artık hedefi şampiyonlar ligi olmalı. İkinci sırayı zorlayıp, TT Arena'da şampiyonlar ligi maçı oynanmalı. Kalan 7 maçın hepsi kazanılıp, en azından bu sezon böyle bir teselliyle kapanmalı.

Aslına bakarsanız Galatasaray'ın iki büyük sorunu vardı bu iki sezonu kaybetmesinde; birincisi sağlık ekibi, ikincisi orta sahada 'ön libero' diye tanımlayacağımız oyuncuların zaafiyeti.

İşte bu iki büyük sorun, iki sezonu kaybettirdi Galatasaray'a.

Sevgi ve Saygılarımla,

Arda Özcan

 
Toplam blog
: 16
: 691
Kayıt tarihi
: 22.05.07
 
 

1994 yılında doğdum. İlköğretim öğrencisiyim. Hergün yeni birşeyler öğreniyorum. Milliyet Blog yaz..