Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '08

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

ARAYAN BULURMUŞ!

ARAYAN BULURMUŞ!
 

Evet, insanoğlu sonunda kendi sonunu hazırladı!

İnsanoğlunun bu tüketim hızıyla giderse, 2030 yılında ihtiyaçlarını karşılamak için iki gezegene daha ihtiyaç duyacakmış.

Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı'nın (WWF), Yaşayan Gezegen 2008 adlı raporunda;

İnsanlığın doğal kaynaklara yönelik taleplerini belirten ekolojik ayak izlerinin Dünya'nın kendini yenileme kapasitesini yüzde 30 oranında aştığı belirtiyor.

Kişisel tüketim ve nüfus artışı yüzünden son 45 yılda insanın gezegen üzerindeki baskısının iki katına çıktığı kaydediliyor.

Aynı raporda; Bu aşırı kullanımın, ekosistemi tüketmekte olduğu ve çöplerin havada, toprakta ve suda birikmesine yol açtığına da değiniliyor.

Ayrıca sera etkisi yaratan gazların kullanımının neden olduğu iklim düzensizliklerinin, orman kıyımının, su kıtlığının ve biyolojik çeşitlilik kaybının tüm ulusların kalkınması ve refahını gittikçe daha çok tehlikeye düşürdüğü de ifade ediliyor.

Raporda; ayrıca, dünyanın tüm bölgelerindeki 1686 farklı omurgalı canlı türüne dayanarak yeryüzündeki biyolojik çeşitliliği ölçen Yaşayan Gezegen Endeksi'nde son 35 yılda yüzde 30 oranında azalma kaydedildiği belirtiliyor.

WWF, Endeksteki bu azalma göz önünde bulundurulduğunda, biyolojik çeşitlilik konusundaki Rio Konvansiyonu'nda hedeflenen 2010 yılına kadar dünyadaki biyolojik çeşitlilikteki erozyonu azaltma amacına ulaşılmasının gittikçe daha şüpheli hale geldiğini belirtiyor.

Su kaynakları konusunda da, elli kadar ülkenin az veya çok bu konuda bir gerilimle karşı karşıya bulunduğu, iklim değişiklikleri yüzünden, tüm yıl boyunca veya mevsime bağlı olarak su kıtlığına maruz kalan insanların sayısında artış olmasının beklendiği kaydediliyor.

Bu kirlilik, para kazanma hırsından mı? Yoksa bilinçsizlikten mi kaynaklanıyor?

Şimdi insanoğlu yeni gezegeni nereden bulacak? Bulsa bile gelişmekte olan toplumlarda, o gezegene gidecek(!) maddi imkân olacak mı?

Dünyayı bu şekle getirip, adeta yaşanmaz kılan toplumlara bir yaptırım olacak mı?

Özellikle G-7 ülkelerinin yaptıkları nükleer denemeler, Başta ABD ve onun payandası AB, Irak ve Afganistan da attıkları bombalardan çıkan kimyasalların içeriğini dünya halklarına anlatacaklar mı?

Sözde yapılan tüm bu harekâtlar terörü yok etmek içinse, halen destekledikleri PKK için ne diyecekler?

Hem Terörizmle mücadele edip, hem terörist gruplara silah sağlamak ve satmak nasıl bir anlayış?

Bu dünyada olarda yaşıyorlar. Eğer bizler onların dünyaya yaptıklarından etkileniyorsak ki etkileniyoruz! Onlarda insan olduklarına göre onlarda etkilenecekler…

O halde bu dünyaya yaptınız bu kötülük niye?

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..