Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Nisan '12

 
Kategori
Futbol
 

Arena da tutmadı, Galatasaray'ın suçu ne! (Galatasaray 1-2 Fenerbahçe)

Arena da tutmadı, Galatasaray'ın suçu ne! (Galatasaray 1-2 Fenerbahçe)
 

Süper Final'in ikinci haftasında, TT Arena'da Şampiyonluk mücadelesi veren iki takım karşı karşıya geldi. Galatasaray açısından şampiyonluk düğümünü çözebilecek maçı Fenerbahçe, Ziegler ve Stoch'un golleri ile 1-2 kazandı.

Maç öncesi yine Süper Final gösterisi ve iki takımın logoları görsel şöleni oluşturdu. Hakem Fırat Aydınus saha içi ve kenarında yardımcıları ile birlikte son kontrolleri yaptı, direklerde de herhangi bir yamukluk olmadığı anlaşıldı ve heyecan dolu maç başladı.

Galatasaray ilk dakikalardan itibaren oyun hakimiyetini ele alıp, rakip karşısında baskı yapma ve pozisyon yakalama, Fenerbahçe ise rakip ataklarını durdurup, oyunu istediği tempoda götürme düşüncesindeydi.

Dakika 10, Selçuk'un alışkın olduğumuz bireysel hatası ile topu kapan Engin, pasını Necati'ye çıkardı, sert şutunu Volkan önledi.Dakika 17, Alex'in ara pasında Ziegler topu Muslera'nın solundan ağlara gönderdi. (0-1) Dakika 18, Cristian'ın sert vuruşunu Muslera çeldi, dönen topa yönelen Alex'ten önce Semih araya girdi. Dakika 39, sakatlık geçiren Sow'un yerine Bienvenu oyuna dahil oldu.

Golün şokunu üzerinden atamayan ev sahibi takımın gol arayışları Volkan'a takıldı. Dakika 45, Melo'nun ceza sahasına yaptığı ortaya Gökhan ayağını koydu, topu önünde bulan Elmander gelişine vurdu ancak top az farkla üstten dışarı çıktı. İlk yarı bu şekilde sonuçlandı.

İkinci yarıda Galatasaray, Fenerbahçe kalesinde yoğun baskı kurdu. Çok sayıda pozisyona girdi, ancak kaleci Volkan'ı geçmeyi başaramadılar. Dakika 49, Selçuk'un pasında Volkan'la karşı karşıya kalan Necati'nin vuruşu, Volkan'ın son bir hamlesi ile top kale çizgisine yarım metreden az mesafede kaldı. Dengesini kaybeden Necati topa baka kaldı, Volkan son bir hamleyle pozisyonu önledi.

Dakika 68, Caner'in ceza yayına yakın bir bölgede yaptığı faul sonucu ev sahibi ekip frikik kazandı, Selçuk'un düzgün vuruşu köşeden kaleyi buldu. (1-1) Golün hemen ardından Elmander'in soldan yaptığı ortaya dokunan olmayınca top auta çıktı. Dakika 70, Engin'in ortasına Aydın'ın sert ve düzgün vuruşunu yine Volkan önledi.

Dakika 80, Özer'in orta alandan gönderdiği pası, Bienvenu kramponun ucuyla Stoch'a gönderdi, Arena sessizliğe büründü. (1-2) Maç bu skorla sonuçlandı.

Galatasaray; bu akşam 29 gol pozisyonuna girdi, bunlardan 9'u isabetliydi. Ancak, seyircinin 90 dakika boyunca ıslıkladığı Volkan, takımını sırtladı, futbol şansının da yanında olması özgüvenini artırdı. Fenerbahçe; Arena'da futbol adına tat vermese de alması şart olan 3 puanı alarak, aradaki puan farkını 2'ye indirdi, ipleri eline aldı. Olası bir mağlubiyet ve farkın 8'e çıkması, herşeyin burada bitmesi anlamına gelebilirdi. Artık yapması gereken bu avantajını iyi kullanarak kalan 4 maçını kazanması.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..