Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Temmuz '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Arka sokak çocukları

Hayatın uç kısımlarında dünyaya gözlerini açan ama hayatları boyunca hayatın merkezinde yaşayan çocuklar. Yaşama 1-0 yenik başlayan insanlardır onlar.

Hayattaki gerçekleri iliklerine kadar yaşayan, birincil ilişkilerin vakıf olduğu toplum yapılarında büyüyen; paylaşımcı, onurlu, dik duruşlu bir o kadar da mağrur bir karakter barınır kişiliklerinde.

Hayatları boyunca zorluklarla boğuşurlar. Düşlerine ulaşmak istediklerinde maddiyat hep bir kale duvarı çıkarır karşılarına ve yaşamları boyunca bu duvarı aşmak için bütün bilgi, zekâ ve yeteneklerini seferber ederler.

Üstün yetenekleri olup şansı yaver gidenler yıldız gibi parlayıp şatafatlı bir dünyaya adım atarlar. Kimileri yeni dünyalarda kendini unutur, nerden geldiğini hatırlamaz ve Londan’ın dediği gibi ufalanıp ufalanıp toz olur.

İçlerinden bazıları var ki hayatta hiçbir şey onlara arka sokakları unutturmaz. Bir zamanlar, şimdi sahip olduklarının düşlerini kurdukları ilk merkez. Yani çocukken hayallerinin kaynağı arka sokaklar. Savruk yaşamayı severler. Ufalanıp toz olmak yerine yanıp kül olmayı seçerler.

 
Toplam blog
: 4
: 1405
Kayıt tarihi
: 24.07.06
 
 

İstanbul Ünv. İletişim Fak. Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü mezunuyum. Halkla İlişkiler Ajansında..