Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '14

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Armut dilimli kek tarifi

Armut dilimli kek tarifi
 

Armut dilimli kek tarifi


Tarif için gerekli malzemeler:

    Yarım su bardağı toz şeker,
    2 tane yumurta,
    200 gram kedidili bisküvi,
    2 çorba kaşığı margarin,
    1 su bardağı süt,
    1 çorba kaşığı neskafe,
    Yarım paket kabartma tozu,
    5 çorba kaşığı kuru üzüm,
    1 büyük boy armut.

Pişirme süresi:180 derecede fırında 25 dakika.

Armut dilimli kek tarifi

    İlk önce 200 gram kedidili bisküvilerini bir poşetin içerisine aktarıp çok küçük ufalayın.
    Daha sonra derin bir kabın içerisine yarım su bardağı toz şekeri,2 tane yumurtayı alın ve köpük köpük olana kadar bir çırpıcı yardımıyla çırpın. 1 su bardağı sütün içerisine 1 çorba kaşığı neskafe ilave edip karıştırın. Bu karışımı 2 çorba kaşığı margarin ile birlikte kabın içerisine aktarın ve tekrar karıştırmaya devam edin. Ufaladığınız kedidili bisküvilerini karışıma ekleyip 4 dakika kadar daha karıştırın. Yarım paket kabartma tozunu ve 5 çorba kaşığı kuru üzümü son olarak ilave edip 1–2 dakika daha karıştırdıktan sonra yağlı kâğıt serdiğiniz fırın kabınıza hamurunuzu boşaltın.
    Üzerini güzelce düzelttikten sonra 1 büyük boy armudu çok ince dilimlere ayırıp çok düzgün bir biçimde kekin üzerine yerleştirin. Fırın kabınızı daha önceden ısıtılmış 180 derecede fırına yerleştirin kekinizi 25 dakika pişmeye bırakın. Kek pişip ılıdıktan sonra dilimleyerek servise sunabilirsiniz.

 

Afiyet Olsun.

 

Kaynak: Kek tarifleri

http://www.oktayustayemektarifleri.biz.tr/armut-dilimli-kek-tarifi/

 

 
Toplam blog
: 205
: 2301
Kayıt tarihi
: 15.02.14
 
 

Adım Mert, 31 yaşındayım evli ve 1 çocuk babasıyım, hayattan öğrendiklerimi burada paylaşacağım. ..