- Kategori
- Türk Mutfağı
Revani tarifi
Revani Tarifi
Kullanılacak Malzemeler:
2,5 su bardağı un,
1 çay bardağı toz şeker,
10 tane yumurta,
1 çay bardağı irmik,
1 tatlı kaşığı margarin,
1 çay kaşığı vanilya.
Şerbetinin yapımı için;
1 litre su,
1 kilo toz şeker,
Yarım tane limonun suyu.
Pişirme süresi:20-25 dakika 250 derecede önceden ısıtılmış fırında.
Revani tarifi nasıl yapılır ?
• Öncelikle tatlımızın şerbetinin yapımı için bir tencerenin içerisine 1 litre suyu ve
• 1 kilo toz şekeri alın. Karışımı birkaç kez karıştırıp kaynamaya alın. Şerbet tam şurup kıvamına gelecekken üzerine yarım tane limonun suyunu sıkın ve şerbetiniz bir taşım kaynadıktan sonra ocağı altını kapatın. Şerbeti bir kenara alıp soğumasını bekleyin. Bu sırada bir tane yumurtanın bütününü ve geriye kalan 9 tane yumurtanın akını ve 1 çay bardağı toz şekeri derin bir kaba aktarıp bir çırpıcı kullanarak krema kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 5 dakika çırpın. Şeker eriyip yumurta akları köpük köpük olduktan sonra bu karışımın üzerine geriye kalan 9 yumurtanın sarısını 1 çay bardağı irmiği 2,5 su bardağı undan 1 tatlı kaşığı ayırıp hepsini azar azar ilave ederek iyice çırpın.
• Pişireceğiniz borcam fırın kabınızı 1 tatlı kaşığı margarin ile yağlayın. Kalan 1 tatlı kaşığı unu da üzerine serpiştirin. Hazırladığınız tatlı harcını yağlayıp unladığınız borcam kabın içerisine boşaltıp üzerini düzeltin. Daha sonra önceden ısıtılmış 250 derecede fırına koyup 20–25 dakika üzeri renk alana kadar pişmeye bırakın.
• Süre sonunda pişen revani tatlınızın üzerine ılıyan şerbeti kepçe ile gezdirerek dökün. Tatlınızı soğumaya bırakıp üzerini ceviz, Hindistan cevizi, fındık ya da vb ile süsleyerek servise dilimleyerek sunabilirsiniz.
Afiyet Olsun..
Kaynak: Revani Tarifi
http://www.oktayustayemektarifleri.biz.tr/revani-tarifi/