Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Haziran '17

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Baklava yufkası ile çıtır patatesli börek

Baklava yufkası ile çıtır patatesli börek
 

çıtır çıtır patatesli börek


El açması börek gibisi yoktur. Ama hayat şartları nedeniyle vakitler kısıtlı olduğu için börek yapmanın yemenin  kolay yollarını da aramıyor değiliz. Yufkadan yapılan çok nefis böreklerin yanı sıra baklava yufkasını da börek yapmakta kullanabilirsiniz. Normal yufkadan farklı olarak çıtır çıtır bir börek oluyor.

Ben paketlerde satılan dikdörtgen formlu olanlardan kullandım..Patatesli iç yerine kıymalı peynirli ıspanaklı da yapabilirsiniz.

Gelelim tarife ;

MALZEMELER

8 adet baklava yufkası

3 adet haşlanmış ortaboy patates

1 adet kurusoğan

maydanoz tuz karabiber

ARASINA SÜRMEK İÇİN

1 su bardağı süt

1 yumurta

1/2 çay bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI

Önce içini hazırlıyoruz. Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyup eziyoruz.Fakat çok ezip  püre gibi  yapmayın. Soğanı yemeklik doğrayıp 2 yemek kaşığı sıvı yağda pembeleştiriyoruz. Ezdiğimiz  patatesleri ekleyip birlikte biraz daha kavuruyoruz. Tuzunu biberini maydanozunu sevdiğiniz kadar ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.

Arasına sürmek için bir kasede yumurtayı kırıp çırpıyoruz. Süt ve sıvı yağı ekleyip homojen bir karışım yapıyoruz.  İki baklava yufkasını üst üste koyup her yanı iyice ıslanacak şekilde fırça ile  sosdan sürüyoruz.

Patatesli içten uzun kenara bir sıra koyup silindir şeklinde yuvarlıyoruz. 10 ar cm uzunlukta dilimliyoruz.

Pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye dizip kalan sosu üzerlerine sürüyoruz.180 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Çok çabuk pişiyor sık sık fırına bakınız.

Afiyet olsun..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 28
: 313
Kayıt tarihi
: 06.06.17
 
 

1967 İstanbul doğumluyum. Lise mezunu ev hanımıyım. Yemek yapmayı değişik tarifleri inceleyip dam..