Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '12

 
Kategori
Güncel
 

Artan ve artacak olan tecavüz haberleri hakkında

Artan ve artacak olan tecavüz haberleri hakkında
 

.


 

Varsayalım ki; birçok konuda yazı yazdığım, çektiğim fotoğrafları yayınladığım web sayfamda her gün mutlaka silahlarla ilgili haberler vereyim. Yanlış duymadınız ateşli silahlardan bahsediyorum.

Gündem olsun olmasın, alâka olsun olmasın, yazılarımın bir kenarına mutlaka ateşli silahlarla, patlayıcılarla ilgili notlar koyayım. Ateşli silahların menzilleriyle, etki alanlarıyla, kalibreleriyle ilgili birçok ayrıntı aktarayım.

O da yetmezmiş gibi, yine istisnasız her gün iç gıcıklayıcı öyle silah fotoğrafları, silahların metalik yüzey kalitesini kusursuz bir şekilde hissettiren parlak parlak fotoğraflar da ekleyeyim ki, silahlardan hiç hoşlanmayan birisi bile onlara baktığında ‘vay be’ desin.

Özellikle gençlerin bu silahlarla nişan alırken çekilmiş özendirici fotoğraflarını da her gün siteme eklemeye devam edeyim.

Bir genç ise, hergün ateşli silahların reklamını yaptığım bu fotoğraf ve görsellerin tahrik edici etkisine girse, bunların güya gücü simgelediği zannına kapılsa ve bu sebeple suça bulaşsa… Misâl, bir cinayet işlese, sorguda da, yayınlarımdan etkilendiğini, gücünü ispatlamak için bir an şeytana uyduğunu söylese…

Ve ben, ertesi gün sayfamda bu gencin aleyhinde yazı yazsam, “silahla gelen cinayet” diye manşet atsam, işlenen cinayetin çok hunharca olduğundan falan bahsetsem, içinizden yüzüme tükürmek gelmez mi?

Ya da, sistematik ve bilinçli olarak yaptığım özendirici bunca silah yayınından sonra, ateşli silahlarla işlenen bir suç söz konusu olduğunda ‘ahlaktan’ ‘erdemden’ ‘iğrençlikten’ bahsetmem ne kadar anlamlı, ne kadar inandırıcı olur?

Son zamanlarda ciddi olarak artan tecavüz ve cinsel suç haberleri dikkatinizi elbette çekiyordur.

Sözüm, Allah’ın her günü, illâ bir kadın götü ya da memesi gösteren basın yayın organlarına. Ya da insanların normal mecrasında seyreden vücut kimyalarını, attıkları manşetlerle, haber başlıklarıyla bozma gayretinde olan bazı basın yayın organlarına. Bakınız, 2009 senesinde yazdığım ‘Sibel Can’ın Meme Uçları’ başlıklı yazımda ne demişim :

"Bu tip haberleri okuyup, körüklenen hem de o biçim körüklenen cinselliği, sahip olduğunuz üstün yüksek ahlâki normlardan ötürü ihmâl edebilirsiniz. Cinsellik vurgusunun sistematik bir şekilde ön plana çıkarılması bu şekilde devam ettikçe, bunun yansıması olarak okuyacağımız tüyler ürperten malum haberlerin ardı arkası kesilmeyeceği gibi, üstel fonksiyon hızıyla da artmaya devam edecektir. Aman canım etkilenmesinler, kendilerine hakim olsunlar demeyin sakın. Herkes sizin gibi erdemli ve ahlâklı olamayabilir." [1]

Böyle haberler yayınlanmasın mı demeye getiriyorum?

Hayır fakat, bu haberlerin yoğun kuşatılmışlığı altında suç işleyen insanları eleştirmeye bizim hakkımız var belki ama, bu başlıkları atanların bence yok. Bunun adı olsa olsa iki yüzlülüktür.

Lütfen, bundan sonra karşılaşacağınız ilk cinsel içerikli suç haberinde, aklınıza bu yazı gelsin ve baktığınız ekrândan ya da gazete sayfasından gözünüzü birkaç santim öteye kaydırın. Soytarıca sırıtan asıl fail oradan size sinsice ve albenili bir şekilde mutlaka bakıyor olacaktır.

Sabrın sonu ile

 

Bibliyografya:

[1] Baver Ergun, "Sibel Can'ın Meme Uçları" 7 Ekim 2009 Çarşamba, Milliyet Internet,

 
Toplam blog
: 269
: 1885
Kayıt tarihi
: 08.01.07
 
 

Kabataş Erkek Lisesi Matematik (1992) Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mak..