Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Aralık '07

     
    Kategori
    Bebek - Çocuk
     

    Artık çok hızlı öğreniyorlar

    Artık çok hızlı öğreniyorlar
     

    Herkese Merhaba;

    Şu ana kadar blogları takip ederek bilgilenmekti amacım. Ancak, benim de çocuğumla ilgili gözlemlerim olmakta ve şu andan itibaren ben de gözlemlerimi sizlerle paylaşarak hem hatalarımı düzeltme hem de belki sizlerin dikkatini henüz çekmemiş fakat çok önemli olabilecek ayrıntıları hatırlatma adına yazmaya karar verdim.

    Şu an yaşını dolduralı 10 gün olmuş bir kız çocuğu babasıyım (Ayşe Naz hanımefendi).

    Yaşına yaklaştığı dönemlerden başlayarak özellikle uyku zamanı yaklaştığında aşırı huzursuzluk, huysuzluk durumları olmaya başladı. Geceleri emerek uyurken gündüzleri kucakta uyuyor. Bu dönemlerinde uykuya dalarken birşeyleri tutma arzusu gelişti. En çok istediği ise battaniyesiydi. Yaklaşık 15 - 20 gün boyunca battaniye, en sevdiği oyuncak, cep telefonu, simit vb. şeyleri elinde tutarak uyudu ve uyku boyunca hiç bırakmadı. Derin uyku halinde bile elinden almaya çalıştığımızda uyanarak şiddetli şekilde tepki verdi.

    Çevremizde tecrübeli olarak değerlendirdiğimiz kişilere danışmakta bulduk çareyi. Ve öğrendik ki yapmaya başladığımız şey ileride başımızı çok ağrıtacak. Birkaç örnek vermek gerekirse; şu an ilköğretim çağında olmasına rağmen hala bebeklik battaniyesi - daha doğrusu ondan arta kalan parçalar - olmadan uyumayan, şehir dışına gittiklerinde en sevdiği oyuncak yanında olmadığı için sabaha kadar bağıran ve uyumayan, ertesi gün yaşadığı şehre ailesini geri döndüren çocuklar.

    Veee. Anında bir çark. Bebeğimizin ileride yaşayacağı davranış ve belki kişilik bozukluğuna dönüşebilecek isteklerini geri çevirdik. Bir dönem huysuzluğu sürdü ama şu an ondan da eser kalmadı çok şükür.

    Bilmem siz ne yapardınız?

     
    Toplam blog
    : 1
    : 1168
    Kayıt tarihi
    : 27.12.07
     
     

    1970 Safranbolu doğumluyum. Asıl mesleğim konservatör - arkeolojik restoratör. Ancak, yaklaşık 11 yı..