- Kategori
- Beslenme / Diyet
Artist patlamış mısırlar
Artist patlamış mısırlar
Bizler milletçe ağzımızın tadına düşkün insanlarız. Bir gıda ürünü satın alırken birçok kritere dikkat ederiz ama tat meselesi de önemli. Herkesin hoşuna giden tat aynı olmuyor, ekmek olsun yoğurt olsun diğer tüm gıdalar olsun “ Ben bunun tadını beğeniyorum. “ diye cümleler kuruluyor. Ya da yıllardır tüketilen bir çeşit ya da gıda varsa daha farklı olanına karşı önce biraz mesafeli yaklaşıyoruz. Kendimi buna dahil etmeyeyim çünkü tam bir yeni ürün takipçisiyim.
Bu sefer karşılaştığım ürün patlamış mısır. “ Ne var bunda? patlamış mısır işte. “ tepkisini haketmeyen bir gıda ürünü raflardan el salladı. Açık konuşmak gerekirse, çeşitleri de hiç öyle alışık olduğumuz cinsten değil. Aslında bu anlatacağım gıda ürünü yurtdışında yıllardır varmış ama ülkemizde daha önce karşılaşmadım. Yurtdışında olan karamelli, çilekli vb. patlamış mısır olarak satışta. Ülkemizde satışa sunulanlar ise, Acılı- domatesli , Karabiber- Ekşi kremalı , Yer fıstıklı – Bademli ve klasik patlamış mısır. Çeşni severler yine çıldırdı farkındayım!
Her şey o kadar çeşitleniyor ki , yıllar önce “ Patlamış mısır ne kadar farklılaşabilir ki? Tencerede pişer ve tabağa gelir. “ derken şimdi ise evde olmadan her koşulda ulaşabilmenin ve tercih seçeneğinin mutluluğunu yaşıyoruz. Özellikle çocukların bu habere sevineceğini düşünüyorum, bakalım tüketicilerden kaç puan alacak artist patlamış mısırlar?
Not : “ Klasik patlamış mısırın pabucu dama . “ Sağlıkla Kalın!
Gıda Mühendisi - Nermin Özge Bilge