Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '07

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Aşk, kamyon, güller

Aşk, kamyon, güller
 

Birkaç gündür aşk ile alakalı kelimeler üzerine düşünüyorum..

Hepimizin içinde illaki vardır bu özel duygu. Bir kişiye, bir nesneye ya da yaradana duyulan o özel duygu. Ne ile süslesek püslesek de ifade etsek?

Erguvanlar, bahar derken zaten kıpır kıpır olan yüreklerimiz, hakkını veren bir aşk içinde iken nasıl güzel bir kelime söylenmeli? Öyle kuru kuru aşk demek istemiyorum..

Bir kamyon dolusu gül mü acaba? Hey kamyon geliyor... Şöyle hiç beklemediğimiz anda kucaklayacağımız çiçeklerin kokusuyla yaşanan sarhoşluk mu? Ya da elele tutuşmak mı? Sarılmak sarılmak, sıkı sıkı hemde..

Bir gün halk pazarında meyve sebze için dolaşırken, esmer bir kız güzeli ile aynı esmerlikte bir erkek güzeli elele yürürken kızın erkeğe "kaybolma tamam mı? " dediğini işittim. Gözlerinde öyle içten bir parlama vardı ki.. Belki de aşk kaybolma tamamı demektir. Aşk, kaybolmasına tahammül edilemeyendir.

Yine başka bir gün, ellerinde çekirdek poşetlerinin yer aldığı bir çift; otobüste iken -deniz kenarında bir parka gidecekleri belli- birbirlerine bakarak "su da alalım? "dediklerini işittim. Beklide çekirdek çitlemektir aşk. Belki de bir şişeden su içmek.. Mekan yer önemli değil..

Birbirinden uzakta birbiri için çarpan bir bütün olmuş kalptir aşk. Kimseciklerin haberi olmadan gizlice yorganın altında telefonla konuşmaktır belki.. Kikirdemek hatta..

Bazen bir anne bir baba gibi korumak kollamaktır, aşk.. Aman sana bir şey olmasın, sen benimsin. Sahiplenmek evet evet sahiplenmek ve paylaşmamaktır aşk. Hiç kimse benim gibi sana bakmasın demek..

Nice şairler, yazarlar dile getirmiş kulağımıza nağmelerle ulaşmıştır aşk. ?Dürüyemin güğümleri kayalı ahh kalaylı, fistan giymiş etekleri alaylı alaylı alaylı aman..? Fistanlı Dürüye ye duyulan aşk işte bu, gülümsetiyor değil mi?

Belki küçük bir öpücükte saklıdır aşk, nefesini tutup hiç bitmesini istemediğin. Aşk, aşk.. Buldum işte, koklamaktır aşk. Burnunda tütmek, özlemek..

Huzuru ve huzursuzluğu beraber hissetmek, bitmemesini dilemek ve bu özel duyguya nail olmanın inanılmaz zevki içinde tebessüm etmektir aşk.

Aşk, cennetten kaçırılmış en özel duygu...

Herkesin, cennetini bir gün bulması dileğiyle. Aşk dolu günler sevgili dostlarım.. Aşk yoksa içinizde üzülmeyin derim, her an bir aşk kamyonu yola çıkıp kapınıza gelebilir. İçinde en sevdiğiniz çiçeklerle hem de.

 
Toplam blog
: 93
: 1475
Kayıt tarihi
: 02.02.07
 
 

Elektrik mühendisiyim. Eğitimci bir ailenin kızıyım. Kelimeler ve rakamlarla geçen serüven dolu b..