Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '13

 
Kategori
TV Programları
 

A.Ş.K’a veda ediyoruz, ama kim bilir…

A.Ş.K’a veda ediyoruz, ama kim bilir…
 

Aferin size! Kanal D yaptığı ustaca yok ediş planını A.Ş.K’da gerçekleştirdi.

Bu kadar sevilen, beğenilen, başarılı oyuncuları ve büyük umutlar ile beklenen projeyi öncelikle yanlış yayın politikası ile kanal, sonra da reklam sektörüne hizmet diye ortaya atılan reyting sistemi yok etti.

Sabırsızlıkla beklenen projenin 13. Bölümde final yaparak yayına son vereceğini biliyoruz…

Kanalla yapılan anlaşmanın yapım şirketinin dizisini başka kanala taşımasına da engel olan maddeyle el-kol bağlı olduğunu Sayın Faruk Turgut’un twitter hesabından duyduk.

Aslında bu anlaşmanın kanalın bu projeden ümitli olduğunun altını çizdiğini fark ettim. Kim başarı beklediği projenin başka kanala gitmesini ister? O yüzden bana göre “kanal bu diziden çok umutluymuş!”  izlenimini edindim.

“Devam edecek mi, bitecek mi?” tartışmaları aslında “Kayıp” ve “A.Ş.K” arasında git-geller yaşadı. Kazanan ise bilindiği gibi “Kayıp” dizisi oldu! Sebep olarak da gösterilen Doğan TV’nin CEO’su İrfan Şahin’in projesi olan  “Kayıp” dizisinin 2.59 reyting ve 5.9 share’le “total”de 26’ncı olduğu pazartesi akşamı “A.Ş.K” ise reytingi ve sırası  2.11 reyting, 5.61 share’le 34’üncüydü. Kanal  D iki dizi arasında seçimi “Kayıp” yönünde kullandı. Bu çok da sevinecek bir durum değil, çünkü gittiği yere kadar… Yani her an “Kayıp” da gidebilir! Eğer yerine iyisini koyabilirse “Kayıp” hemen yolcu edilecek. Ne stres!

13. bölümde final yapacak olan A.Ş.K dizi yapımcısı Faruk Turgut eğer başka bir kanaldan teklif gelirse, diziye kaldığı yerden başka bir kanalda devam etmek istiyor. Yani yapım firması tekliflere açık ve olumlu bakıyor! Şu an sözleşme gereği Kanal D de final yapacak A.Ş.K’ı yılbaşı sonrası başka bir kanalda görebiliriz, an itibari ile daha hiçbir kanaldan teklif gelmediği söylenmekte. Gözler Faruk Turgut’un twitter hesabında…

Umuyorum ki; bu bitişi fırsata dönüştürecek bir kanal çıkabilir!  Belki de fanların baskıları ile bir kanal yöneticisinin aklına düşülür ve reyting fırtınası yaratılabilir. “Nereden çıkardın bunu?” diyenlere “fanların gücünü hala fark etmediniz mi?” diyeceğim! Bu arada Kanal D de kırık kalpler kulübüne bir gurup fan daha kattı! Kanalın 2014 de yapacakları kaç yapım izlenecek, elindeki dizilerin de izlenme oranları düşerse bilinsin ki “BOYKOT!” ilan edildi, ama bunu kendi lehine kullanacak kanalı açıkçası bekliyorum! Bu yazımı dikkate alacak, aslında açık mektup ve teklif olarak görecek bir kanal yöneticisini ben de istiyorum!

Dilerim bu bekleyiş çok uzun sürmez ve A.Ş.K seyircisinin boynu bükük kalmaz!

Hayatta boynunuz bükülmeden yaşamanız dileği ile…

www.televizyongazetesi.com

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6
 https://www.facebook.com/pages/Ece-Er-%C4%B0le-Ba%C5%9Fb

  

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..