Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '13

 
Kategori
Öykü
 

Aşk her alemde aşktır [ l ]

Yıllar önce kuşlar aleminde, büyük bir aşk yaşanmış ve tüm aşk hikayeleri gibi bu aşkta ayrılıkla bitmiş. Bu hikayeyi bana, muhabbet kuşum FIRFIR anlattı.

           Zamanın birinde, yeşillikler içinde bir bahçe ve bu bahçede yaşayan, büyük bir kuş kolonisi varmış. Kuşların içinde güzel mi güzel bir muhabbet kuşu, ailesi ile birlikte mutlu,mesut yaşarmış. Bu muhabbet kuşunun adı: AŞKIM imiş. Aşkım; zamanla büyümüş, güzel ve alımlı bir kuş olmuş. Etrafında yakışıklı ve varlıklı kuşlar türemiş. Ama onun gözü, kimseyi görmezmiş. İdialleri olan AŞKIM, okuyup ailesine ve mensubu olduğu kuş kolonisine faydalı olmak istiyormuş. Ama, aşk bu nerede ve nasıl çarpacağı bilimez.AŞKIM'da aşık olmuş. Fakat kendine dahi itiraf edemiyormuş, çünkü idialleri vardı. Ve de biliyordu ki, ailesi ve kolonisi onun aşkını kabullenmeyeceklerdi. O da, aşkını gizlemeyi uygun görmüş ve aşık olduğu CAN'la gizli gizli buluşup, başka bahçelerde konuşuyorlarmış.

          Aylar,yılar geçmiş AŞKIM'la CAN'ın okulları bitmiş. Aileri önlerine engel olarak çıkattıkları okul bitmiş ve CAN hayata atılmış, iş güç sahibi olmuş. Artık AŞKIM'la evlenecekmiş. Ama öyle olmamış, AŞKIM'ın babası evlenmelerine izin vermemiş. ''Benim güzeller güzeli kızımın idialleri var. Daha okuyacak.' 'demiş. Babasına hayır diyemeyen AŞKIM, çok sevdiği CAN'ndan ayrılmak zorunda kalmış. CAN'dan ayrımış ama kendini de tamamen bırakmış. Hayattan tat almaz, huysuz ve nemrut biri olmuş.

          CAN'da bu duruma dayanamamış, başka diyarlara göç etmiş. AŞKIM ise mutsuz, üzgün ve umutsuzca hala CAN'la bir gün mutlaka evleneceği hayali ile yaşıyormuş.

          Muhabbet kuşum, FIRFIR'ın anlattılarına bakılırsa, bu aşk öyle kolay kolay bitmemiş. Daha anlatacakları varmış ama şimdi yorulmuş. Biraz dinlenip daha sonra anlatmaya devam edecekmiş.

 
Toplam blog
: 5
: 488
Kayıt tarihi
: 06.01.13
 
 

Lise mezunu, ev hanımıyım. Kitap okumak, açık havada gezmek (kar, yağmur, soğuk, sıcak fark etmez..