Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '13

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Aşk tesadüf mü? şiddet neyin gerçeği?

Aşk tesadüf mü? şiddet neyin gerçeği?
 

Bir sosyal paylaşım sitesinden bana gönderilen bir etkinlik daveti benim bu yazıyı yazmama sebep oldu. Aşk tesadüfleri sever mi? 

Aşk zaten bir tesadüften ibarettir. Her gün gördüğüne değil bir anda gördüğüne aşık olursun. Tabi diyeceksiniz ki yıllardır gördüğüm bir arkadaşıma aşık olamaz mıyım? Aşk bir anda gördüğün birisine karşı hissettiklerini açmak, karşı tarafında kabul etmesi ile gelişti ise zaten o kişiyi bir tesadüfle gördüğün için bir tesadüften ibarettir. Ya da yıllardır aynı çevrede yetiştiğiniz bir kız ya da erkek arkadaşın bir anda farklı bir yönünü tesadüfen keşfetmenizin altında yatar aşk. 
 
Birde ne bir anda tesadüften karşılaşmaya nede tesadüfen bir yönünü keşfetmeye dayanmayan tamamen hesaplar ile kurulan bir birliktelik vardır. Tüm planlar maddiyata dayanmaktadır. Sonu evlilik ile biten bu birlikteliklerde en ufak maddi sendelemede evlilikler çatırdamaya başladığı oluyor. Belki de günümüz kültürlü okumuş ailelerde görülen şiddeti buna bağlamak mümkün. Bir aşk ve sevgi birlikteliği olmadığı için her an bir birine bir üstünlük kurma telaşı içinde yaşayan aile fertleri bir gün şiddetin ucundan yapışıveriyor. 
 
Flört dönemlerinde yalan üzerinde kurulmuş birliktelikler ise bir gün gerçekler ortaya çıktığı an ne huzur kalıyor ne mutluluk. Hem cinslerimin bir çoğu flört döneminde o kadar kendilerinden uzak bir insan sergiliyor ki bir gün kendilerinde döndüklerinde hanımların ilk hayal kırıklığı o olsa gerek. Hanımların zaafı ise olmasını istediklerine inanması. Karşı tarafın fütursuzca verdiği tüm vaatleri ve sözleri doğru kabul etmeleri oluyor. 
 
Karşılıklı iki tarafın yanlışlıkları üzerine bina edilen hataların sonu şiddetle bitmekte. Yanlış ve hataları anlıyorum da! şiddet nesi bunun? Hem cinslerime buradan sesleniyorum. Eşlerinize şiddet uyguladığınızda ne hissediyorsunuz? Kendinizi daha mı güçlü hissediyorsunuz? Eğer gerçekten güçlü iseniz sorununuzu çözme yolunu neden denemiyorsunuz?
 
Gözü yaşlı Analarımızın şiddete uğramış Bacılarımızın mutsuzluk içinde Eşlerimizin olmamasını umduğum bir sevgililer günü dilerim.
 
Toplam blog
: 48
: 160
Kayıt tarihi
: 13.12.12
 
 

İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi mezunuyum. SDÜ Fenbilimleri · Yenilenebilir Enerji Teknolojileri ..