Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Aralık '09

 
Kategori
Güncel
 

Asker şehir merkezlerine iniyor

Asker şehir merkezlerine iniyor
 

Ülkemizde gelinen noktada, başarısız olan darbe girişimleri yerini farklı bir uygulamaya bırakıyor. Şehir merkezlerine de asker müdahale edebilecek.

Farklı bahaneler ortaya çıkararak sokağa dökülen ve genellikle çocukların oluşturduğu sempatizanların karşısında polisin değil, askerin durması gerektiği ve bu konuda çalışma yapılmaya başlandığı, Türk silahlı kuvvetlerinin bu çalışmaya öncülük ettiği gizli kapılar ardında konuşulmaktadır. Devlet bir şekilde olayların önüne geçmeyi planlıyor. Bu sayede olayların üniversitelere sıçraması ve olayların daha da ileri boyutlara ulaşması engellenecektir. Askerin müdahalesi sonucu insan hakları bağlamında bir çok tartışmalar çıkacağı gibi, terör örgütünün cesareti kırılacaktır. Burdan da anlaşılıyor ki Türk Silahlı Kuvvetlerinin sabrı taşmıştır. Bu konu ele alınır ve eylemcilerin karşısına polis yerine askerin çıkması terör örgütünün ve sempatizanların direncinin büyük oranda kırılacağını gösteriyor.

İnsan hakları açısından ülkemiz zor durumda kalmış olsa dahi artık biliniyor ki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları fazla demokrasiyi kaldıramıyor. Demokrasi, insan hakları diye yıllarca hain emellerine doğru ilerleyen bu zihniyetlere bu uygulama ile ağır darbe vurulacaktır.

Mehmet Yavuz

 
Toplam blog
: 7
: 577
Kayıt tarihi
: 21.07.09
 
 

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi Kırıkhan'da tamamlayıp üniversite..