Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '12

 
Kategori
Güncel
 

Asker sevkiyatları bundan böyle havadan yapılacak

Asker sevkiyatları bundan böyle havadan yapılacak
 

Hayattan ders almak önemli. Çağdaş dünya bunu hayatın her alanında uyguluyor. "Lessons Learnt" diyorlar buna, Türkçesi "Öğrenilen Dersler". Türkiye'de yavaş yavaş bu nokatya doğru geliyor. Geçen yıl bugün örneğin Van'da deprem oldu. Türkiye, bu büyük depremi önceleri pek anlayamadı ama sonra konunun ne kadar ciddi olduğu anlaşıldı, ilk etapta plansızlık ve imkanların seferber edilmesinde zorluklar yaşandı ama sonra iş toparlandı. Yine PKK, karakollara saldırılar düzenliyordu, karakollar basılıp şehitler veriyorduk, sonra buna da çözüm bulundu "Kalekol"lar yapılmaya başlandı. Yine Van Erciş Depreminden sonra halka söz verildi, halk önceleri çadırlarda kaldı, sonra çadır yangınları olunca koruması daha iyi olan konteynerlara geçildi, şimdi de 300 gün içinde 15 bine yakın konut, cami ve okul yapılarak bugün insanlara teslim ediliyor. Tabii, eksiklikler vardır ama önemli olan büyük çoğunlukla bu gibi durumlardan gerekli dersleri çıkartmaktır. Bu derslerin çıkarılmış olması ilerisi için önemlidir.

Yine 19 Eylül 2012'de talihsiz bir olay yaşanmıştı. PKK, izinden dönen askerleri taşıyan konvoya Bingöl-Muş karayolunda roketatarlarla saldırmış, 10 askerimiz şehit düşmüş, 70 askerimiz de yaralanmıştı. Bu olaydan da şimdi gerekli derslerin çıkarıldığı görülüyor. Genelkurmay Başkanlığı asker sevkiyatının bundan böyle karadan yapılmayacağını açıklamış. Artık askerler, helikopterlerle havalanı olan yerlere taşınacakmış. Buralardan da THY uçakları ile gidecekleri yerlere yollanacakmış. Bunun için Genelkurmay, THY'na yılda 11 milyon lira ödeyecekmiş. THY, askerleri toplu halde izne giderken, izinden dönerken ve ayrıca sevkiyat ve dağıtım dönemlerinde de ücretsiz taşıyacakmış.

İşte böyle olmalı. Her zaman, her acı olaydan gerekli dersler çıkarılmalı ve yaşamı yeni nesiller için sürekli ilerletmeliyiz.

  

 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..