Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ekim '09

 
Kategori
İlişkiler
 

AŞKIN ÖLÇÜTLERİ

AŞKIN ÖLÇÜTLERİ
 

Aşkın ölçütü herkese göre farklımıdır yoksa bunu yaşayanlar hep aynı ölçüler içindemi değerlendirirler bu duyguyu?

Bugün aşkın herkese göre değişebilen yada değişmeyen kavramları üzerine birşeyler yazmaya karar verdim.

Hepimiz zaman zaman iyi yada kötü (ya da sonradan kötü olduğuna karar verdiğimiz ) birtakım ilişkiler yaşıyoruz.Herkes yapısal farklılıklardan ötürü, doğal olarak ilişkilerde farklı kalıplar ortaya koyuyor.Kimisi inatçı kimisi uysal, bazısı daha baskın, bazısı daha sessiz. Kişilikler farklı olduğu halde aşkın başlangıcı, gelişimi ve sonucu birbirine benziyor.

Başlangıçta bir etkilenme dönemi, daha fazla birlikde olabilme arzusu, karşı konulamaz bir çekim yaşanıyor.

Gelişme bölümünde, kişlerin giderek birbirini daha yakından tanıma fırsatı bulması ve sıkça beraber olmakla azalan özlem duygusunun yerini alışkanlığa bırakması çıkıyor karşımıza.

Sonuç bölümü ise kişiye ve aşka gösterilen öneme göre herkeste farklılıklar gösterse de, genelde alışkanlıkların yerini tekdüzeliğe bırakmasının getirdiği bir yavaşalama biçiminde yaşanıyor.

Aşk karşı konulamaz bir çekimmi? yoksa kişilerin kendi kişisel gereksinimlerini, seçtikleri kişilerde gidermeye çalışdıkları bir olgumu?

Örneğin evliliği düşünen bir insanla düşünmeyen bir insanın yaşadıkları ilişkide, beraberliğin süreci bu farklı amaçdan ötürü etkilendiğinde yaşanan aşk aşkmıdır? yoksa bir tarafın diğer taraf üzerindeki beklentisimidir?

Aşık olduğunu söyleyen bir kişi, hiç bir anlamda diğeri için özveride bulunmayıp, herşeyi ondan bekliyor ise bunun adına aşk denilebilirmi? Yoksa aşk , tarafların karşılıklı birbirleri için her anlamda özveride bulunmalarının başka bir adımı olmalıdır?

Gerçekden sevdiğini söyleyen bir kişi, diğerinin sevmediği davranışları inatla yapmayı sürdürürse buna aşk denilebilirmi?Yoksa gerçek aşk, sevdiği uğruna değiştirebileceği konularda çaba gösterebilme isteğini hissedebilme duygusumudur?

Aşk bir insanın diğerinin hayatına misafir gibi girip sonuna dek misafirliğini her anlamda sürdürmesimidir? yoksa yaşamın güçlüklerine karşı zorlukları birlikde altedebilme duygusunumu barındırır?

Kısacası aşkın aşk olduğunu hissedebilmemiz için, herkesçe yaşanan böyle ortak ölçütleri varmıdır? yoksa herkesin farklı yaşadığı ama farklı yaşanmışlıkları aynı ortak kelimede birleştirdiği bir duygumudur aşk?

 
Toplam blog
: 34
: 1734
Kayıt tarihi
: 15.05.07
 
 

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Antropoloji bölümü mezunuyum. Farklı sektörle..